You are here

SAMSUNG ML2165 toner a mellékelt hibajelenséggel javítható-e?

22 posts / 0 new
Last post
bbgames
bbgames picture

Tisztelt Kollégák!

Fenti nyomtató a csatolt képen látható jelenséget produkálja teli fekete lap esetén.
A toner az új géphez adott fél töltésű első töltése után van.
Hogy új korában is volt-e valamilyen hibája nem tudom, mert akkor ilyen tesztet nem csináltam. Panasz akkor még
nem volt rá. Szeméttartály üres. Mivel az egyes toner szétszedések után a hiba súlyossága változik, el tudom képzelni, hogy van valamilyen módszer, vagy trükk a helyrepofozására. A vízszintes csíkokkal együtt lehetne élni.

Minden tippet ötletet előre is köszönök,

üdvözlettel
bbgames

(a csatolt kép jobb oldala szemből nézve a printer bal oldalából jön)

File attachment: 
Comments
perlaci
perlaci picture

Üdv!
Ezt sajnos otthon nem javítod meg. Toner csere kell. Hibák.
Megtelt a hulladéktartály mert valószínű csak töltötték és nem felújították. Ez még üríthető lenne. Ennek következménye , hogy a Dr blade már nem képes tisztán tartani a fényhengert.
A csíkozás a másik blade hibája ami megöregedett és nem töröl egyenletesen.
Hullámosság a festéket felhordó henger kikopott a fészeknél és ezért azon az oldalon nem ér hozzá az OPC-hez kellően. Fehér keresztcsíkok nagyon valószínű az OPC-n sérülés található. Ha jó alaposan megnézed vagy karc lesz keresztben vagy a kontaktusos végén szennyeződés egy ponton. nagyon otthon tonereket javítani nincs értelme mert nagy kosszal jár és alkatrészt drága hozzá beszerezni kis tételben. Ja és nagy rutin kell az összeszereléshez mert csomó trükk van, hogy ne folyjon és szép legyen a nyomat. Ezekkel foglalkozom ha kell jó áron keress privátban.
Üdv Laci

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Írtad, hogy ezekkel foglalkozol. Ha tudsz kérlek segíts!:
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/samsung-ml2165-toner-mellekelt-hib...

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

perlaci
perlaci picture

Üdv!
A tonerek sajnos álltunkban is tönkremehetnek, mert összetömörödik annyira a por, hogy már nem képes rendesen kihordani. Megöregszenek a blédek és nem pucolnak rendesen vagy a festékező henger típustól függően vagy veszít a mágnesességéből vagy megöregszik a szivacsszerkezete. Hogy melyikbe milyen por való azt egyenként kell sajnos tudni. A márkákon belül is van több féle de van hogy HP por megy a canonba és vissza. Ez abból is adódik, hogy némely típust megvesznek egymástól és más néven kicsit más külcsínnel eladják. A porok kevésbé öregszenek inkább csak tömörödnek, bár gyűlölik a meleget és a párát. Töltés előtt mindig felrázzák a flakont amiből töltenek.
Átöntögetésre térve próba szerencse. Töltsd tölcsér segítségével a porokat egy tiszta ásványvizes flakonba zárd le és jól rázd össze. Toner alkatrészeit (mindent) finoman de alaposan le kell mosni tiszta ( 99%) alkohollal és megsasolni nincs e fizika sérülésnek nyoma.
Tesztelés: pár oldal után szürke lap ott a csíkozás látható ami ha sötét akkor a lehúzó kések hibásak, ha világosodás akkor inkább a festékező henger. Mint fent írtam mindkettő lehete koszos vagy öregszik és keményedik. az OPC hengert is illik jól megmosni és ha csíkos kissé polírozni na ehhez van spéci paszta de nem nagyon szoktak tökölni vele cserélik inkább.
A nyomat ellenőrzését még egy módon illik ellenőrizni. TISZTA kézzel megsimogatjuk a lapot és ha tiszta marad a kéz akkor jó a por is mert belesült rendesen a papírba. Ha nem jó port használnak nem a megfelelő a fixálási hőfok akkor bizony letörölhető a nyomat. Halvány nyomatot okozhat még nagyobb szemcseméretű por is ekkor nem képes a rendszer kihordani elég festéket.
Érdekesség: por van apró közepes és nagy szemcséjű, golyó és 8 szögü test, mágneses és sztatikus. Vagyis lehet játszadozni velük. És ezek után van a jó minőségű és a gagyi.
Ha valaki otthon érez perverzitást a töltögetésre javítgatásra akkor használjon katun márkájú port és alkatrészt és akkor legalább az alapanyaggal nem lesz gondja. Nem a leg olcsóbbak de legalább jók.
Jaj egy válasz kimaradt. Nem megfelelő por ugyan nem árt a tonernek de utána alapos tisztítás kell. a házat porszívózzák és utána sűrített levegővel kifújják. Na persze nem a hálószobába, hanem egy külön kis elszívós helységben.
ÚF Én szóltam Laci

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Köszi.

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

bbgames
bbgames picture

Köszönök minden hozzászólást,

megint szétszedtem, pucoltam, megint változott a minta egy kicsit. A bal oldalon sávokban nem jut por a festékező hengerre. Sem a hengeren, sem az acélpengén nem látszik semmilyen deformitás, szennyeződés. Lehet, hogy újkorában is ilyen volt, csak nem ennyire, és akkor nem tűnt fel? (nem én használtam).

üdv
bbgames

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
"Lehet, hogy újkorában is ilyen volt, csak nem ennyire..."
Az kizart dolog, uj nyomtatoknak/masoloknak teljesen korom/mely fekete oldalt kell produkalniuk.
Kari

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Hát pedig illene ezt is nyomtatniuk, az más kérdés, hogy nem kifejezetten erre vannak kitalálva, hanem átlag 5%-os lefedettségre, de ettől függetlenül ez nem normális. Megkéne nézni, hogy a toner oldalán van két kis nyílás, abban van egy kis kallantyú, ami nekifeszíti a Charge Rollert az OPC-nek, az nem-e mozdult el, a toner eleje felé áll normál helyzetben.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Erre a két kis karra (zöld-fehér) gondoltam a nyílásokban.

File csatolás: 

0

bbgames
bbgames picture

Sajnos a két kallantyú jó helyen van.

Mindenkinek köszönöm a segítőkészséget, mivel középtájon jó, borítékcímzéssel kifogyasztjuk belőle a port.

üdvözlettel
bbgames

0

Tam78
Tam78 picture

Szia.

a 2 fehér csik közti távolságot le kell mérni. abbol ki lehet számolni hogy a tonerben melyik henger hibás. és azt kell cserélni. (ránézésre a zöld színű "fény" hengerre gyanakszom

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Tam!
Ez nem monochorm veletlenül?
Kari

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Kari, valószínű valamit félreértettél. Nem a zöld szinű tonerre gondolt (nincs is olyan) hanem a tonerben a fényhenger (OPC) általában zöld színű fényérzékeny réteggel van bevonva.

0

Tam78
Tam78 picture

Igy van :) Yoci értette.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia bbgames!
Sztem ez a korona elektrodakon talalhato lerakodasok miatt van. Ovatos alkoholos-spirituszos lemosasa vattas lehuzassal megoldja. Lehet a toner lehuzokes kopasa miatt is. A periodikus vizszintes kimaradasok meg a papir tovabbito mechanizmus valamifele hibaja, pl. fogaskerekek serülese, egyenlötlen kopasa, lenne...
Kari

0

thieringpeti
thieringpeti picture

Kopott henger, illetve lehúzókés hiba nem csinál ilyet, ott fordítva lenne (fekete csíkok, ha fehéret nyomsz).

Ez a korona elégtelen töltése miatt van, nem tud magára szedni elég festéket.

Pucold ki, és szerintem jó lesz. Esetleg nem megfelelő az utántöltéshez használt festékpor minősége.

0

kojot
kojot picture

Valóban, por hiba is lehet (nem belevaló - tehát szürke a nyomat és nem fekete? akkor tuti). De! Mivel a denzitás is csökken az egyik irányban, az akár a forgó fej (a lézer egységben) is lehet poros, vagy az optikán is lehet még fehéres lerakódás.
Én most pucoltam meg az enyémet, látszott rajta szabad szemmel is. A fehér csík felhordási hiba. Látható nyomnak kell lenni valamelyik hengeren.
Vannak még valószínűsíthető tippjeim de takarítás után a többit. Szerintem többes hiba.

0

bbgames
bbgames picture

Azon, hogy a festékező henger esetleg jobban hozzányomódik az acéllemezhez én is gondolkodtam, de pont ezen az oldalán van az ezt meghajtó fogaskerék, és én nem láttam távolságot szabályozó mechanizmust (persze ettől még lehet). A hengeren nincs valami bevonat ami esetleg megsérült? Mikor törölgetem olyan mintha zsíros lenne, de lehet hogy csak annyira sima. Alumíniumnak tűnik, kézzel nem fogtam meg. Az acéllemez vékony és rugalmas, nekifeszül a hengernek. Ezt két csavar tartja teljesen fix pozícióban.
Természetesen nem fekete oldalakat akarok nyomtatni, ez itt most csak a hiba illusztrálására van.

Az optikát már tisztogattam.

Most már a kíváncsiság is hajt, hogy mi a fene történt ezzel a tonerrel.

üdv
bbgames

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Természetesen van rajta bevonat, pont ez a lényege, az alap henger alumínium. Nagyon sima, és sérülékeny fényérzékeny bevonat van rajta. Nemis célszerű túl sokáig fényen tartani, mert képes " elöregedni", zárt dobozban, vagy bent a nyomiban célszerű lennie.

0

bbgames
bbgames picture

Az előző bejegyzésben nem az OPC dobra gondoltam, hanem a festékfelhordó hengerre.
Este megpróbálom kiszerelni, és lemosni izopropil alkohollal.

üdv
bbgames

0

Chipmunk1960
Chipmunk1960 picture

Szia, Mivel a nyomtató újnak tekinthető, a kopás, koszolódás, stb-k kihagyhatók. Marad a nem belevaló por, vagy ha nem rázták fel a tartályt betöltés előtt. Nem oszlik el a festékben a developer, leül a doboz aljára, és nem elégséges a töltés, átadására. Ha belenézel a dob egységbe, szemben az OPC-vel a vékony kis fekete hengeren, egyenletesnek kell lenni a "szőröknek", és a fekete színnek. He nem Ok-s, ki kell borítani egy flakonba, s belevalóra lecserélni, úgy kipróbálni. Üdv: Mike

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

A témánál maradva, de kicsit be-hápésodva....
A toner tönkre tud menni a nem belevaló portól? Valamint egy használt, de sok port tartalmazó tonerből át lehet tölteni a port egy kiürült tonerbe?
Konkrétan: HP LaserJet IIIP (92275A) lézertoner lenne a por-donor és HP LaserJet 1100 (C4092A) lézertoner lenne a töltés tárgya. A tonerekbe az "Ink-Mate" oldalán más port ajánlanak hozzá.
92275A > TSH04, HP LX por.
C4092A > TSH01, HP AX por.
Köszi előre is!

Óh, de szép! Jaj, de szép... Nézzük meg a belsejét! (Kun László)

0

Sponsored links