You are here

Samsung Plazma

4 posts / 0 new
Last post
irkax

Sziasztok!

Hoztak nemrég egy Samsung 107cm plazmát ami első bekapcsolásra hang van kép nincs jelenséget produkál. Tipusa: Samsung PS-42D51S Kijelző: S42-YB05 . Chassis számot sajnos nem tudok mert rajzot se találtam róla. Első rámérések szerint a Vs,Va,Vsc,Vg,Ve feszültségek rendben vannak. Elvileg ez a hiba Y-main-ra illetve a kedvencemre Y-BUFFER-re utal. Bekapcsolás után valamennyire világosodik és csatorna váltásnál pedig villan illetve vált rendesen. Bal felső sarkában pedig halványan látni a RETEKLUB emlémáját és mellett végig egy halvány csíkot, de mindezeket nem látni csak ha 45 fokos szögből nézem és nagyon halványan fekete. Ha valaki futott már bele ilyenbe kérem segítsen mert nem akarok előtte ülni napokat ha nem gazdaságos a javítása. Előre is köszönöm.

Üdv:Irkax

Comments
lapatnet
lapatnet's picture

Üdvözlet !

A leírásodból azt vettem ki, hogy van kép csak nagyon sötét. Szerintem a Z board környékén keresgélj.

0

Vote up!

You voted ‘up’

irkax

Szia!

Sajnos kép az nincs csak olyan mintha be lenne égve egy képtartalom és mindíg azt mutatja de nagyon halványan. Lehet látni de igen nehezen észre vehető. Onnan tudom hogy nem normál kép van hogy léptetem a csatornát és nem vált a szám sehova illetve az RTL felirat is ott van pedig nincs neki jel adva. Alulról felfele enyhe füst csíkot találtam az E-BUFFER-től de nem tudom mi adhatta ki mert a cof chippek nincsenek elpukkanva.

Üdv:Irkax

0

Vote up!

You voted ‘up’

irkax

Sziasztok!

Reggeltől annyira jutottam vele hogy ha az y-mainon tekertem egy potit akkor előjöttek a szemcsék és a bal felső sarokban ott virít ez RTL felirat és alatta P23 Mono felirat de ez nem tűnik elés az osd-t se jeleníti meg ha belépek. Lehet ez EPROM tartalmo hiba vagy logikai buffer?

Üdv:Irkax

0

Vote up!

You voted ‘up’