You are here

Samsung PS-42D51S táp hiba javítása után nagyon világos a kép. MEGOLDVA!

9 posts / 0 new
Last post
attilacsep

Sziasztok!
Tudom, hogy nem én vagyok a legavatottabb szakértője a Plazmáknak, de!
Belemásztam egy Samsung PS-42D51S TV-be, ami semmit nem csinált. A hiba az 5V-os táp leállása volt. Megjavítottam, de utána a kép annyira világos, hogy bevilágítja a szobát. A tápok rendben vannak (látszólag), a fényerő szabályozás az OSD szerint működik, csak eredménye nincsen. Véleményem szerint ez a hiba már korábban is fenn állt, csak a tulaj "elfelejtette " elmondani. Csináltam egy resetelést, hátha..., de semmi változás. Ha tudna valaki segíteni, megköszönném.
Üdvözlettel:
Attila

Comments
attilacsep

Sziasztok!
Miután szinte az összes panelt kicseréltem, már csak a videó és a digit panel volt eredeti. Utóbbival kezdtem, és ő volt a ludas! Köszönöm mindenkinek a segítségét.
Üdvözlettel:
Attila

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

Y-sus nem hangos?

Üdv Stevepapa

0

Vote up!

You voted ‘up’

attilacsep

Szia!
Ismét beleültem, De semmi olyat nem találtam (egyelőre), ami nem egyezne a SM-al. Viszont a legeldugottabb zugban találtam egy komplett TV-t, ami display hibás volt. Nagyon megörültem, mert azt gondoltam, hogy már nem lehet gond. Kicseréltem az X panelt, az Y panelt, a komplett tápot, és a két Scan drivert is, de semmi változás. Még maradt a digit lap és a video. Holnap meglátom... Display tud ilyet csinálni? Nem sok plazmát javítottam, én még nem találkoztam hasonló hibával.
Üdvözlettel:
Attila

0

Vote up!

You voted ‘up’

attilacsep

Szia!
Van egy "kis" zúgó hangja. De azt is tapasztaltam, hogy a nyolc chip közül a felső csoportban a 2. és 3. erősen "izzik" a többi hathoz képest. De a kép egyébként "normális, eltekintve attól, hogy borzasztóan világos, és jobban megnézve olyan, mint amikor a hagyományos TV-knél fölcsavarjuk a segédrács-feszültséget, azaz, "negatív".
üdvözlettel:
Attila

0

Vote up!

You voted ‘up’

bluemoon

Szevasz,

nekem itt van a szervizben egy LG 50" plasma. Az is világit mint a veszett. 2drb hibryd van a Z-SUS modulon. Az egyik közülük kipurcant. Álltalában ha a Z-SUS, azt hiszem, hogy a samasungnál ez X-MAIN néven szerepel, meghibásodik, akkor sötét a kép, de ebben az esetben viszont piszokúl világit. Érdemes volna körülmérni a környékét, főleg szkóppal direkt a Z-SUS csatlakozásán ahol jellegzetes jelalakot lehet látni ha stimmel, ha csak egyenfeszűltség van jelen akkor nyilván ott a baj.
sok sikert
üdvözletem

0

Vote up!

You voted ‘up’

attilacsep

Szia!
Pár hete volt nálam is egy hasonló plazma, nem mernék megesküdni, hogy Smsung, vagy LG, de ott egy nagy hibrid volt, ami KH-s volt, ütögetésre, kocogtatásra hol eltűnt a kép (ilyenkor kifehéredett), hol visszajött. Én is erre a panelra gyanakodtam, de rajz nélkül nem sok esélyem van. Még annyit, hogy jelen esetben még elég negatív is a képtartalomnál, és egyetlen egy funkció sem működik a képmenüben. Az OSD szépen szabályozható, de a kijelző semmit nem reagál.
Köszönettel:
Attila

0

Vote up!

You voted ‘up’

tvdoktor
tvdoktor's picture

Helló

Mit javítottál az 5V-os részen?
Ami innen az 5V-ról /amit javítottál/ megy azt nézném.
A főpanel vagy main a dc-dc tápokat nézném
A main és a logikai panelt összekötő LVDS kábelt nézni.
Az Y modulon a dc dc tápokat.
Rajz tv,rajz psu bn96-01856.

0

Vote up!

You voted ‘up’

attilacsep

Szia!
A szűrőkondikat kellett cserélni a tápban, volt, amelyik kapacitásszegény volt, volt, ami púpos volt. De ezen kívül az Y és az X modulon is keresgéltem tehetetlenségemben, és ott is találtam 50nF-os 22mikrókat, meg 10nF-os 10 mikrót. Ezeket szépen kicserélgettem, de semmi változás... Bocsi, elfelejtettem, hogy a doksit is köszönöm, hét végén ismét belemászok.
Köszönettel.
Attila

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content