You are here

Samsung PS 43 D 450 A2W TV tapegysegenek (BN44-00442B) inditasa

3 posts / 0 new
Last post
kallospeter
kallospeter picture

Szevasztok!!

A cimben szereplo TV tapegysegeben (BN44-00442B) inditaskor behuz a relee es rogton el is enged.Olyan rovid ideig huz be a relee hogy egy DMM "fel sem ebred",nem lehet a kimeneteken merni semmi realis erteket.A logikai lapon a LED nem villan fel sem.A kerdesem az lenne hogy hogy lehet a tapot inditani "eroltetetten",fuggetlenul a logikai es az alaplaptol,eldonteni hogy a tap hibaja miatt nem marad a relee behuzva vagy valamelyik lap allitja meg.Egyaltalan terheles nelkul indithato e karosodas nelkul?Amit tudtam merni az 5V stby,a PS ON meg 3,2V,mikor behuz a relee lemegy 0-ra.Nyugalmi allapotban a piros LED az elolapon folyamatosan vilagit,mikor a relee behuz,kialszik.A tapban volt egy par pupos kondi,ezert csereltem az osszeset,kiveve a 2 PFC kondenzatort.Ha tud valaki segiteni egy tap rajzzal,otlettel,nagyon halas lennek.
Kossz,Peter

Comments
F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Egy gond van, valami nem kerek, a típusszám, és a panel száma Samsung készülékre utal, nem LG-re. Zárlatot, kis értékű ellenállásértéket nem tudsz mérni a VS, VA kimeneteken? Ha lehuzod a modulokról a tápcsatit, simán indítható a készülék által, mérhető a táp, eldönthető, hogy úgy sem indul, vagy valami beterhel.

0

kallospeter
kallospeter picture

Szevasztok!!

Elnezest kerek mindenkitol,a TV tenyleg Samsung,en irtam el a tipust.Koszonom F-Yocinak hogy eszrevette a hibat.Nem merek zarlatot a VS es VA kimeneteken.Lehuzva a csatlakozot , ugyan az a jelenseg.Lehuztam a Y-SUS es az X-SUS fele meno tapcsatlakozot,a hiba marad.A diodak amik ezeket a feszultsegeket eloallitjak nem zarlatosak.Kozben megtalaltam ezt is:
https://www.youtube.com/watch?v=PC1Fo1Huipg#t=1566.015722
Ennek alapjan,az alaplap fele meno csatlakozot lehuzva,a logikai lapra meno csatlakozo PS_on labat letestelve ,a VS_on labat meg 68K ohm-al felkotve +5V-ra indithato a tap.(?)Mi tortenhet akkor ha a relee-t egesz egyszeruen rovidre zarnam,megszakitva minden vezerlest a 2 lap felol?De ezt mar csak holnap miutan elolvastam a velemenyeteket.
Kossz a segitseget,Peter

0