You are here

Samsung PS-50Q97HD plasma Y-main hiba

5 posts / 0 new
Last post
NYAKI72

Sziasztok Tanyalakók!

A fent említett készülék javításához szeretnék kérni egy kis segítséget. Mikor hozzám került a "kicsike" csak hang volt rajta kis méregetés után kiderült, hogy zárlatos az egyik Y-buffer IC-je. Mivel a hazai piacon ilyet nem lehet beszerezni,a jó "öreg" ebay-en sikerült rendelni. Beszerelés után sajnos csak egy pukkanás hallatszott és az IC zárlatos lett, sajnos ez nem volt elég az Y-main panel is tönkre ment.(A művelet előtt le lett próbálva egy működő Y-buffer panellal és kitűnően működött kép-hang,tápok rendbe voltak)A kérdésem az lenne,hogy az Y-main panelon található 88N30W fettek közül egy zárlatos lett, sajna nekem csak 5N3011-sek vannak ezek egy régebbi típusból lettek bontva katalógus szerint mind két típus 88A 300V-os.Szerintetek beépíthetem azt az egy 5N3011-et a 88N30W helyére vagy mind a négyet cseréljem. Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv.nyaki72

Comments
toma98

Szia!

Általában csak egy hibásodik meg. Ha kicseréled menni fog. Egyes tipusoknál gyárilag 5N3011 Van benne tehát mehet bele. Ha valami kellene ehhez minden alkatrészem van.
Üdv Pákász

0

Vote up!

You voted ‘up’

NYAKI72

Szia Pákász!

Bocs a késői válaszért de 12-órás műszakba dolgozom és most vagyok szabadnapos.Először is köszönöm a segítséget. Még nem tudom hogy boldogulok a Y-buffer modullal,mert 10db. buffer IC-t (3407F) rendeltem csak jó lesz valamelyik ha nem akkor viszont szükségem lenne egy ilyen modulra (50'HD W2A GVE YB(UP)).
Majd írok sikerült-e vagy sem.

Üdv nyaki72

0

Vote up!

You voted ‘up’

NYAKI72

Szia Pákász!

Kicseréltem a fetet ahogy mondtad de indítás után egy másik ment tönkre,úgyhogy kicseréltem mind a négyet így már működik a Y-main modul. De a buffer modult nem tudom életre kelteni, ha van akkor szükség lenne egy ilyen modulra.

Üdv nyaki72

0

Vote up!

You voted ‘up’

toma98

Szia!

Van hozzá mindenem. Továbbiakat magánban: kisgyerek89@gmail.com

üdv Pákász

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content