You are here

Samsung PS42A411 magától bekapcsol, az üres raszter 1 Hz-es ütemben villog.

8 posts / 0 new
Last post
irokéz
irokéz picture

Üdvözlet Mindenkinek!
A jelzett plazma készülék a hálózatra kapcsolva magától bekapcsol,a display kivilágosodik majd elsötétül kb. 1 Hz-es ütemben vég nélkül.A fekete-fehér
hangyaháborún a bal felső sarokban a felvillanásokkor MONO felirat és 32-től egyenként visszafelé számolt csatornaszám jelenik meg. Amikor eléri az 1-est, egy-két ütemre megjelenik a hangerő szabályozás szimbóluma, amin a hangerő jelzés 100 %-on áll.Mindezek alatt semmi hang nem hallható.
Távirányítóra véletlenszerűen,ritkán reagál, ilyenkor a rákapcsolt DVD képe egy pillanatra megjelenik, aztán folytatódik a villogás.
Az SMPS feszültségeit ellenőriztem, a Vs, Va pontosan megvan, az Y- és X-DRIVE, a Logic Board felé a csatlakozókon minden feszültség rendben van.
A Tanyán a PS42A410 típus SM-je található meg, de az egységek nagyrészt ugyanazok, mint ebben a készülékben.
Hogyan tovább? Kérem a témában jártas kollégák segítségét.

Üdv.

Comments
stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Main tápok ellenőrzése, szűrésre főképp. A panelon lévő " helyi " tápok mérése a stabkockákon. 1-2 tized eltérés már gondot okozhat, főképen ha gerjed valamelyik.

Üdv Stevepapa

0

mukso70
mukso70 picture

Szia! Szerintem jobb esetben csak kezelőegység hiba ez. Valamelyik nyomógomb fals jelet ad. Ha érintő panelos akkor is előfordul ez a hiba. Ezért nem működik a távvezérlő sem. A hibás kezelő lefoglalja az "agyát". Én próbaként lekötném a kezelőt,de úgy hogy az infra vevő megmaradjon. Ha nem proci hibás akkor helyre állhat a rend. Üdv!

0

irokéz
irokéz picture

Szia!
Köszönöm a segítségeteket! A kezelőegységen az egyik csatorna léptető nyomógomb ad fals jelet. Lekötve a kezelő panelt, hibátlanul működik távval a készülék.Most már csak egy ide illő nyomógombot kell keresnem.

Üdv.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Gombról képet ! Van néhány LG bontva.

Üdv Stevepapa

0

irokéz
irokéz picture

Szia!

Délután megnézem az Üllői úton a Konthánál,ott láttam hasonlót. Ha nem jön össze, jelentkezek. Köszönöm a segítséged!

Üdv.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Ha nincs kedved gombot keresni, akkor pattintsd le az elejét és mosd át alkohollal. Ezeknek könnyen levehető a teteje és károsodás nélkül javítható - visszapattintható.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
Mérj feszültséget a gombok lábain. Ha nem teljesen egyforma (nyugalmi helyzetben) akkor átvezet néhány kiloohmon a gomb vagy a csatlakozó.

0