You are here

Samsung PS42A411C2 plazma működik, de nincs képe_MEGOLDVA!

9 posts / 0 new
Last post
fridiszerviz
fridiszerviz's picture

Üdv mindenkinek!

Javítani kellene egy 42"-os plazmát. A készülék bekapcsolható, távirányítóra reagál, hang van, csak a kép nem jelenik meg. Lebontva a hátulját semmi rendellenes (púpos kondik, melegedés jelei) nem láthatóak. Mérve a főbb tápfeszeket, az SMPS működik a feliratozott értékeknek megfelelően: Va=54V Vs=207V Vg=14,8V. A Ve=95V feszültség az X-Drive lapon csak 81V-nak mérhető, a kiírás szerinti Vsc=-109V pedig az Y-Drive panelon (ha az ugyanaz mint a Vscan mérőpont) 0V-nak mérhető. Lehet ott lesz a hiba forrása? Mit kellene még ellenőrizni?

A segítséget előre is köszönöm!

Üdv!
fridiszerviz

Comments
fridiszerviz
fridiszerviz's picture

Üdv!

:) Megoldódott, (és mivel nem vagyok nagy mestere a plazma TV-knek, ezért örülök ennyire), ez nem a tudásnak, mint inkább a kitartó hibakeresésnek és infókeresgélésnek, és természetesen ezen fórum résztvevői hozzáértésének és önzetlen segítségének köszönhető! (mint annyiszor ez már bebizonyosodott).

Nos a lényeg, hogy ráleltem egy erre a hibajelenségre (hang van, kép nincs) ajánlott Y-SUS panel javító KIT-re (amiben eredetileg cserélni javasolják: D5014,U5015,C5030, R5037 pozíciószámú alkatrészeket). Ezeket tüzetesen átnézve tapasztaltam, hogy a D5014 UF4007 dióda (1000V 1A 75ns) zárlatos volt, a többi komponens nem tűnt problémásnak. Cserélve a diódát, megjelent a Vsync=-190V, és tökéletes a kép. Most már csak tesztelni kell, és mehet az ügyfélhez.

Köszönöm a segítséget!

0

Vote up!

You voted ‘up’

irokéz

Üdv!

Gratulálok!

0

Vote up!

You voted ‘up’

fridiszerviz
fridiszerviz's picture

A Vsc=-190V az Y-drive panelen teljesen hiányzik.

0

Vote up!

You voted ‘up’

irokéz

Üdvözletem!

Van rajzotok a tápegységről? Néztétek, hogy a PFC működik?

0

Vote up!

You voted ‘up’

fridiszerviz
fridiszerviz's picture

PFC úgy tűnik megy (400V)

0

Vote up!

You voted ‘up’

irokéz

Üdv!
A táp a Va-ból csinálja a Vscan-t, általában van ott egy biztosíték a Va után, kb.3A-es. A Vscan hiánya magyarázza a kép hiányát, azt kell helyreállítani.

0

Vote up!

You voted ‘up’

fridiszerviz
fridiszerviz's picture

Köszi az infót!
Sajna a biztik mind jók. Kiszedtem az Y-drive panelt, és átnéztem kicsit, zárlatos alkatrészt nem találtam rajta, de egy rajz is segítene ilyenkor. Mondjuk két kapcsoló elem a hűtőbordákon lévők közül gyanús, mintha túlzott melegedés nyomai ("szivárványfolt" - nem röhög)látszana rajta. Lehet csak az Y-panel csere hozna megoldást? (holnap írok pontos panelszámot)

0

Vote up!

You voted ‘up’

fridiszerviz
fridiszerviz's picture

Rajz nincs sajnos, de megnézem a PFC-t (bár ha a kimeneti feszek rendben vannak, azt gondoltam a táp OK).

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content