You are here

SAMSUNG PS42C91 PLASMA nincs kép, hang van

6 posts / 0 new
Last post
bluemoon
bluemoon picture

Tisztelt kolegák,

ez a plasma már a 3. ebböl a sorozatbol amellyel nem tudok düllőre jutni. A tulaj panasza arrol szól, hogy működés közben kialudt a kép de a hang maradt. A tápban 2 elkót lecsereltem amelyek púpossak voltak, de sejtetem, hogy nem ez lesz a megoldás. A mérések azt mutatták ki, hogy minden feszűltség tökéletessen megfelel a követelményeknek. A Vs, Va, Vg, Ve, Vsc stb. Minden elkó ESR-rel kifogástalan. Úgy néz ki mintha az Y-SUS vagy a Z-SUS vagy mindkettő elhalálozott volna, de nem így van. Ugyanis,a szkóppal végzett megfigyelések tökéletes jelalakokat ábrázolnak az Y,X,Z buffer-ok képernyő csatlakozásain. Amig mértem és csodálkozva nézegettem a mérési eredményeket, fellvillant, hogy létezik-e ezknél a PDP paneloknál, hogy a panel úgy purcan ki, hogy semmi életjelet nem ad ki magárol, még egy "hangyát" sem. Mintha a "fűtés" szakadna meg.
Ezekröl a készülékekröl a tulajok már lemondtak, de én a megszállotjuk vagyok és ha csak lehet életrekeltem őket (mint pl azt az 50-set ebböl a sorozatbol  amely a nappalim falán lóg)

Üdvözletem

 

Comments
stevepapa
stevepapa picture

Szia!

A CTRL boardra megy a VS on táp ?,  

0

mosomedve
mosomedve picture

Lehet, hogy nem is jó helyen keresed a hibát. Ha már igaz, hogy minden feszültség, Y,Z vezérlő jelalakok rendben vannak, akkor lehet, hogy nem kap vezérlést a main boardtól. Ha a kijelző bekapcsoláskor halvány derengést mutat, akkor a kis vezérlő panel működik és nem jön videó jel a digitális lapról. Ha a derengés sem jön elő, akkor a kis vezérlő panel rossz. Ezeknek szokott lenni egy olyan üzemmódja, hogy a vezérlő panel képes előállítani önmagában egy fehér képtartalmat, amivel le lehet ellenőrizni a rendszer működését main board nélkül.
László

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

na, utánnajártam annak amit említettél és a következö az ábra:
-igen, van egy pillanatnyi derengés amikor indúl, majdem úgy néz ki mintha most megjelenik a kép, de ez csak látszat
-a CTRL-n simán jók a 1V2, 2V5, 3V3 és az 5V, zajmentesek. 
-a 60MHz block oscillator helyesen ketyeg (a régebbi LG plasmáknál a CTRL-n lévő 100MHz már volt hibás)
-a test headeren a 3+4-es pineket rövidrezárva nem történt semmi, persze LVDS lekapcsolva
-ha már az LVDS-nél tartok, ott is helyes impulzusok mutakoznak
-az X,Y,Z modulok felé látszólag helyesen címezget az ASIC és szépen melegszik, az adatvonalakon , azaz a a HC541-es vonalmeghajtók szépen fogadják és közvetítik is a beérkező jeleket
A képernyő továbra is nem fekete, hanem olyan mintha ki lenne kapcsolva.
A fent felsorolt tények fényében az még nem azt jelenti, hogy a CTRL helyesen működik. Ez pillanatnyilag úgy néz ki, hogy akkor derűl ki ha netán egy jól működő ilyen plasma megjelenik a szervízbe, habár kétlem.

Köszönöm az ötleteket és ha van még belölük szívesen folytatom
üdvözletem

0

bluemoon
bluemoon picture

További fejlemény,

amikor leoltottam a fényt a műhelyben, halványan de mégiscsak világít a képernyő és az alján fekete vízszintes csíkok állnak mozdulatlanúl. Ebböl valószínűleg a CTRL okolható hibásnak. Az ASIC címezgetése úl. megtévesztő. Ha nem jön be valami ami működik kap egy reflow-t.

Szép napot mindenkinek

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Ha gondolod tudok adni CTRL modult.
Írd meg a pontos típusát,

0