You are here

Samsung PS50C91H plazmának nincs képe

14 posts / 0 new
Last post
fridiszerviz
fridiszerviz's picture

Üdv a Tisztelt kollégáknak!

A címbéli plazma (ch: F33A) tápja jónak tűnik, standby OK, távval indítható, a szekunder feszültségek előírásszerű értéken mennek. AzY-sus panelja teljes zárlatban volt, külföldről rendeltem bele egyet, de sajna azzal sem jött meg a kép annak ellenére se, hogy az azon lévő kis zöld kontroll led is világít. Tapasztaltabb kollégák segítségét várom, hol kellene még keresgélnem?

Comments
stevepapa

Szia!

Vs-on megjelenik a CTRL modulon ?

0

Vote up!

You voted ‘up’

fridiszerviz
fridiszerviz's picture

Igen, Vs-on=3,25V

és a CTRL modulon is működnek a kontroll-ledek

Az Y-scan panelek even és odds mérőpontjain -33V körüli kimenő feszültség mérhető, az X-main panel Xout pontján pedig 106V körüli. Azt hogy az Y és az X vezérlőkön nem mindegyik hűtőborda melegszik az jelenthet valamit?

 

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Szia!

Igen,nem kap vezérlést.  A CTRL modulon van egy VS-on pont azon mikor indítja az Y.sus-t meg kel jelenni  5v körüli feszültségnek. Ha a CTRL -n nincs felszitázva nézd meg a tápról rámenő stekkert azok egyike a Vs-on, 4 vezeték. Ha jól emlékszem....

0

Vote up!

You voted ‘up’

fridiszerviz
fridiszerviz's picture

Átrágom, de nem lehet hogy 3,3V-al vezérli? (mert stdby=0V , ON=3,25V)

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

De , rosszul írtam 3,5v

0

Vote up!

You voted ‘up’

fridiszerviz
fridiszerviz's picture

A feszültségekről:

Vs=207V tökéletes
Va=63V tökéletes
Az SMPS vezérléshez szükséges feszültségei (Std=5V, azután Vcc=14.5V, 5.3V, 18V, 12V, stb.) is mind megvannak a kiírt értéken.

Viszont a Vsc= -190V -ot  és a Ve=91V -ot pontosan hol tudom ellenőrizni?
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve's picture

Ezeket az Y-Driveren tudod mérni.

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Y-sus-n potikkal állítható, de ismétlem nincs amíg az Y modul el nem indul. Ahhoz kell a Vs.-on feszültség megléte a CTRL boardon.  Hiába állnak fel a tápok normális feszültségre ......

0

Vote up!

You voted ‘up’

fridiszerviz
fridiszerviz's picture

Ok, értem, de erre mondtam hogy a Vs-on megvan a CTRL panelen, és olyan mintha menne is a panel ( mert a 4 zöld ledből bekapcsoláskor előbb 4 majd 3 világít, indulás után 1 kialszik 2 világít és 1 folyamatosan villog), ettől még lehet hogy nem jó, nem vagyok otthon a plazmákban. Az Y-boardon is világít egy kontroll led...  szóval itt elakadtam rendesen.

0

Vote up!

You voted ‘up’

fridiszerviz
fridiszerviz's picture

...van esetleg még valami ötlet?

0

Vote up!

You voted ‘up’

stevepapa

Az Y-sus. és Z sus-on is minden biztosíték jó?  Alul a vízszintes modulra eljut a 60 v körüli feszültség.  Az Y-sus-n minden feszültség előáll, fent van egy trafó a panelon , az a táp megy ?  A Z modulon is több biztosíték is lehet, a stekker (táp)  mellett is van egy ellenállás biztosíték, az is tönkre szokott menni. Egyáltalán semmi fény sincs, sötétben sem ?

0

Vote up!

You voted ‘up’

fridiszerviz
fridiszerviz's picture

Sajna egy fikarcnyi fény sincs sehol. Y és Z modulok biztosítékai is jók, a CTRL panel biztosítékai is. A Va=63V is megvan, és mérhető a Buffer board-okon. Pontosan milyen feszültségeket kellene tudnom mérni az Y és a Z paneleken, és melyik pontokon?

0

Vote up!

You voted ‘up’

fridiszerviz
fridiszerviz's picture

Szia!
Ellenőrzöm.....

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content