You are here

samsung rl34egsw hűtő megy, de minek

6 posts / 0 new
Last post
anetura
anetura picture

Sziasztok!

Egy samsung rl34egsw no frost hűtő esetében kérdezném, hogy vajon mi okozhatja, hogy a beállított hőmérsékletek elérése után nem áll le, hanem megy folyamatosan szépen tovább. De nem csökkenti tovább a hőmérsékletet, csak úgy megy. Ennek a hűtőnek az ajtaján lcd jelzi a fagyasztó és a hűtőtér hőmérsékletét külön. Beállítok bármit, nyomon lehet követni a hőmérséklet csökkenését. Ezt eléri, aztán megy tovább, de a hőmérséklet marad a beállított értéken. Kb. pont fordított az 'üzemmódja', annyit megy, mint amennyit állnia kellene neki. Elvileg A enegiaosztály, de sztem most olyan G lehet. Természetesen nincs hőforrás közelében meg ilyesmi. Aki tapasztalt hasonlót, megoszthatná velem az infoit. Köszi.

Comments
tamas369
tamas369 picture

Szia Én hűtőszekrény gyárban dolgozok ! Ezek a készülékek LCD része csalafinta módon van megcsinálva nem azt mutat ami tényleges, sokkal hamarabb lemegy a kijelzőn mint a tényleges mt hőmérséklet (mt=mély tér).A vevők megnyugtatására csinálják hogy , ne reklamáljanak a lassú lehűlés miatt !

0

Vote up!

You voted ‘up’

anetura
anetura picture

Köszi!

Sejtettem, hogy az lcd nem egy nagy pontosságú, mivel lényegében miután elérte, csak a beállított értékeket mutatja.

0

Vote up!

You voted ‘up’

lapatnet
lapatnet picture

Üdvözlet !

Ez egy alul fagyasztós hűtőgép. Meg kellene nézni a fagyasztó részben lévő takarólemez eltávolítása után az elpárologtatót, hogy mennyire jeges. Ha csak egy része jeges akkor a készülék gázhiányos vagy a kompresszor szállítóteljesítmény hibás. Ha az egész le van fagyva akkor nem olvaszt le a gép és nincs légcsere. A valódi hőmérsékleteket is érdemes lenne megmérni nem csak azt amit a kijelző mutat hogy legyen összehasonlítási alap. Egyébként sosem áll le a kompresszor?

0

Vote up!

You voted ‘up’

anetura
anetura picture

Egyébként jelenleg beállt egy fél óra/háromnegyed óra állás, utána 20-30 perc menetre. Ez tuti nem normális, sztem kevesebbet kéne mennie. A takarólemezt levettem a fagyasztó belsejében, de csak a ventit látom, meg a nyílást ahol felküldi a hideg levegőt a felső részbe. Jegesedés semmi....

0

Vote up!

You voted ‘up’

anetura
anetura picture

Szia!

Nagyjából tudom, hogy müxik, azt is el tudom képzelni, nem is a kompresszor megy sokat, hanem a ventillátor megy csak szinte folyamatosan. Uis egy folyamatos mély, búgó hangot ad a gép és emellett mintha nemrég hallottam vna a komresszor halkabb, ciripelő hangját, amint bekapcsol. De emiatt a monoton búgás miatt nem könnyű megállapítani. Mielőtt be lett üzemelve, több napig állt, tehát 20 fok körüli volt a hűtőtér hőmérséklet, mikor be lett kapcsolva. Most ezeknél akkor is megy a ventilátor, mikor a kompresszor áll, mivel a fagyasztóból nyomja fel a venti a hideget? Nehéz elképzelni, hogy ez a búgás ok lenne folyamatosan...

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content