You are here

Samsung S10plus teljes klónozás-mentés adathordozóra program

10 posts / 0 new
Last post
amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

Üdv.
a lentebb lévő topic következménye ez az újabb.
Van olyan program,amivel teljes mentést-mintegy lemezképfájlt készíteni,amit hiba esetén csak visszatölt a telefonra?
persze ezt naprakészen kellene tartani.
Számítógépre vagy sd kártyára mentés,felhő alapú mobilnettel nemigen megy.
köszönöm.

Comments
BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Csinálsz egy samsung accountot és oda a menüből csinálsz egy biztonsági mentést. A médiafájlokon kívűl mindent visszaállít (én így költöztem egyik telefonról a másikra két különböző Galaxy-n)

András

0

Vote up!

You voted ‘up’

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Például: adatmentés

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

Üdv.
Köszönöm a linket.
Ahogy értelmezem,ezek sérült adatok visszaállítására valók.
Én pedig egy norton ghost jellegű mentést szeretnék,hogy ha a telefon tönkre is megy,egy pont ugyanolyanba csak fel kelljen tölteni,mintha ugyanaz a készülék lenne.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mr._V.
Mr._V. picture

Ezért jó a root. Akkor a recovery-t le tudod cserélni TWRP recovery-re és azzal SD-re vagy penre (ha támogatja) teljes rendszermentést tudsz csinálni MINDEN adatról és a rendszerről is. A visszaállítás 5-10 perc csupán.
A "Media" mappát eredetileg kihagyja, de vannak patch-elt változatok is, amik azt is mentik, de egy kis trükkel (+1 perc) ez is menthető: át kell nevezni a TWRP fájlkezelő menüjében (elég csak 1 karaktert változtatni rajta), így lementi azt is, visszaállításnál fontos, hogy előtte formázni kell a TELJES készüléket, mert összeakadhat az aktuális MEDIA mappa a mentettel és nem biztos, hogy akkor mindent visszaállít vagy eleve rossz helyre.
Visszaállítás után megint fájlkezelő és visszaírni pl. a MEDIARENAMED mappát MEDIA mappára, majd újraindítás és a rendszer az eredeti (rootolt) állapotában tölt be képekkel, mindennel.

Érdemes havi mentést készíteni és 3 hónapig legalább megtartani visszamenőleg a biztonság kedvéért.
Így leírva hosszú, de egyébként 1 perc munka a teljes mentés és tömörítés nélkül 5-10 perc a mentés, tömörítéssel akár 15-20 perc is lehet, de fele akkora helyet foglal, viszont a tömörítettből élő rendszerben részleges visszaállítás (Titanuim Backup programmal vagy Nandroid programmal) sokkal macerásabb és lassabb, mint a tömörítetlen mentéssel.

1

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

Üdv.
Nagyon köszönöm.
a média fájlokat fénykép videó eleve sdre menti.

az imei és minden megmarad?
A rootolás milyen hátránnyal járhat?

Hogyan lehet ezt az egészet házilag megoldani,van valahol egy leírás?
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

tvdoktor
tvdoktor picture

Hello
Ha a rootot választod  annyi mint bármilyen appot felrakni,ez is egy application pl:king root .
Aminek van egy managementje amiből tudod kezelni,pl:le tudsz törölni gyárilag felrakott appot mondjuk facebook amit root nélkül nem tudnál törölni.
Fontos ha rootolsz az appokat rootolni kell  /be kell pipálni a managementben/ mert különben nem fog működni.
Vagy lehet recovery
A root azt jelenti hogy gyökér,vagyis /pl:számítógépnél nem a user hanem a C meghajó/
Még annyi ha ezt a root appot felrakod egy pár percig eltart,lehet újra indul a telefon,meg keresed ezt az appot és onnan te irányítol.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Mr._V.
Mr._V. picture

Kicsit továbbmennék...
A kingroot vagy kingoroot és társai polipként települnek a készülékre, így azok közül EGYIKET SEM AJÁNLOM!!!
Vagy SuperSU vagy Magisk a jó megoldás, mert minden más (pl. a fent említettek) vírust (kémet) és felesleges dolgokat is tartalmaznak, amiket nem lehet eltávolítani, de ez csak az egyik probléma, hogy "optimalizáló" cuccokat pakol még fel, meg még 2-3 dolgot, de állandóan üzenget.
Továbbá a Titanium Backup és egyéb online (élő rendszer alatt dolgozó) mentő/visszaállító program csak a SU vagy a Magisk hátteret támogatja.

Hátránya is van, mégpedig banki és néhány program nem indul el rajta. A SU esetében pl. a Gránitbank XPosed pluginnel nyárig kijátszható volt egy régebbi verzióval, de sajnos azt letiltották (más szervernévre csatlakozik, amit a régi nem ismer). A Magisk viszont tudja magát rendesen rejteni és az újabb verziójú banki program is megy rajta.

Előnye pedig annyi van még, hogy a teljes rendszerhez hozzáférsz, így pl. mint a Windows alatt, a mobilon is tudsz reklámot blokkolni HOSTS fájl lecserélésével, átírhatod a készülék beállításait (pl. DNS ne Google legyen 8.8.8.8, 4.4.4.4, hanem bármi más, akár biztonságos is, pl. 1.0.0.3), de tudsz Pro/Premium verziókat telepíteni megvásárlás/play nélkül, mert be tudod másolni a szükséges OBB vagy egyéb fájlokat.
Szóval lényegében most van egy autód, amit vezethetsz és ennyi. Ha megvan a root, akkor felnyithatod a motorházat és tudod tuningolni, lecserélheted a kerekeket, rakhatsz fel tetőtartót, stb. Ezt mind az XPosed megléte után a GravityBox tudja, hogy ne neked kelljen írogatni. Pl. min-max fényerő meghatározása, óra másodpercet is mutasson, aksi lemerülés mikor szóljon vagy szóljon-e, a képernyő tetején húzott ujj szabályozza a fényerőt, hangerő növelés (biztonságos hangerő (75%) letiltása), stb. és ez csak 1 program volt. Az XPosed alatt még rengeteg másik van, ami hasznos. Tehát a Root egy alap, hogy hozzáférj mindenhez, de utána kell még pár alap, hogy kihozd a maximumot:
XPosed framework
XPosed pluginek
Lucky Patcher
Titanium Backup
3C Toolbox
Macrodroid
NandroidManager

Ezek nélkül is már tudsz rendszert menteni, ahhoz a ROOT és a TWRP elég, ezek már a rendszer javítására kellenek.
Pl. google mentesítés, felesleges gyári programok törlése, stb.

A kérdésedre a válasz:
Az IMEI megmarad. A root ebbe nem piszkál bele, sőt a TWRP azt a partíciót is képes lementeni, amin ezek a kényes adatok vannak.

Viszont a root (a rendes, nem king és hasonló) sok esetben teljes adattörléssel is jár (főleg ha még zárt a bootloader, akkor a bootloader nyitásához általában egy kód kell valahonnan és azt beírva töröl mindent a készülékről), szóval ezzel leginkább egy üres, vagy teljesen lementett rendszer esetében érdemes próbálkozni. Van, ami kártyáról (SD) is tud települni, de leginkább a PC-USB megoldás a profibb és biztosabb.

0

Vote up!

You voted ‘up’

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Udv!

Hat ha valami program nem kerek, azt pont a lucky patcher.
Ha rootolt telot viszel vissza gariba, akkor ugrott a garid is, szoval csak ovatosan! ( nekem is van rootolt, nem kerek kioktatast rola, koszi!)

Andras
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

Helló.
 Köszönöm.
Ez teljesen jó leírás volt.
rengeteg időt kell beletenni,ha nulláról indul az ember.
Számomra az derült ki,ha személyreszabott rendszert szeretnék,akkor root,ha csak mentést,akkor felhő.
A samsung account kipróbálása lesz.
google felhő adathalásznak tűnik.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content