You are here

Samsung S10plus teljes klónozás-mentés adathordozóra program

10 posts / 0 new
Last post
amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

Üdv.
a lentebb lévő topic következménye ez az újabb.
Van olyan program,amivel teljes mentést-mintegy lemezképfájlt készíteni,amit hiba esetén csak visszatölt a telefonra?
persze ezt naprakészen kellene tartani.
Számítógépre vagy sd kártyára mentés,felhő alapú mobilnettel nemigen megy.
köszönöm.

Comments
BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Csinálsz egy samsung accountot és oda a menüből csinálsz egy biztonsági mentést. A médiafájlokon kívűl mindent visszaállít (én így költöztem egyik telefonról a másikra két különböző Galaxy-n)

András

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Például: adatmentés

0

amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

Üdv.
Köszönöm a linket.
Ahogy értelmezem,ezek sérült adatok visszaállítására valók.
Én pedig egy norton ghost jellegű mentést szeretnék,hogy ha a telefon tönkre is megy,egy pont ugyanolyanba csak fel kelljen tölteni,mintha ugyanaz a készülék lenne.
 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ezért jó a root. Akkor a recovery-t le tudod cserélni TWRP recovery-re és azzal SD-re vagy penre (ha támogatja) teljes rendszermentést tudsz csinálni MINDEN adatról és a rendszerről is. A visszaállítás 5-10 perc csupán.
A "Media" mappát eredetileg kihagyja, de vannak patch-elt változatok is, amik azt is mentik, de egy kis trükkel (+1 perc) ez is menthető: át kell nevezni a TWRP fájlkezelő menüjében (elég csak 1 karaktert változtatni rajta), így lementi azt is, visszaállításnál fontos, hogy előtte formázni kell a TELJES készüléket, mert összeakadhat az aktuális MEDIA mappa a mentettel és nem biztos, hogy akkor mindent visszaállít vagy eleve rossz helyre.
Visszaállítás után megint fájlkezelő és visszaírni pl. a MEDIARENAMED mappát MEDIA mappára, majd újraindítás és a rendszer az eredeti (rootolt) állapotában tölt be képekkel, mindennel.

Érdemes havi mentést készíteni és 3 hónapig legalább megtartani visszamenőleg a biztonság kedvéért.
Így leírva hosszú, de egyébként 1 perc munka a teljes mentés és tömörítés nélkül 5-10 perc a mentés, tömörítéssel akár 15-20 perc is lehet, de fele akkora helyet foglal, viszont a tömörítettből élő rendszerben részleges visszaállítás (Titanuim Backup programmal vagy Nandroid programmal) sokkal macerásabb és lassabb, mint a tömörítetlen mentéssel.

1

amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

Üdv.
Nagyon köszönöm.
a média fájlokat fénykép videó eleve sdre menti.

az imei és minden megmarad?
A rootolás milyen hátránnyal járhat?

Hogyan lehet ezt az egészet házilag megoldani,van valahol egy leírás?
 

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Hello
Ha a rootot választod  annyi mint bármilyen appot felrakni,ez is egy application pl:king root .
Aminek van egy managementje amiből tudod kezelni,pl:le tudsz törölni gyárilag felrakott appot mondjuk facebook amit root nélkül nem tudnál törölni.
Fontos ha rootolsz az appokat rootolni kell  /be kell pipálni a managementben/ mert különben nem fog működni.
Vagy lehet recovery
A root azt jelenti hogy gyökér,vagyis /pl:számítógépnél nem a user hanem a C meghajó/
Még annyi ha ezt a root appot felrakod egy pár percig eltart,lehet újra indul a telefon,meg keresed ezt az appot és onnan te irányítol.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Kicsit továbbmennék...
A kingroot vagy kingoroot és társai polipként települnek a készülékre, így azok közül EGYIKET SEM AJÁNLOM!!!
Vagy SuperSU vagy Magisk a jó megoldás, mert minden más (pl. a fent említettek) vírust (kémet) és felesleges dolgokat is tartalmaznak, amiket nem lehet eltávolítani, de ez csak az egyik probléma, hogy "optimalizáló" cuccokat pakol még fel, meg még 2-3 dolgot, de állandóan üzenget.
Továbbá a Titanium Backup és egyéb online (élő rendszer alatt dolgozó) mentő/visszaállító program csak a SU vagy a Magisk hátteret támogatja.

Hátránya is van, mégpedig banki és néhány program nem indul el rajta. A SU esetében pl. a Gránitbank XPosed pluginnel nyárig kijátszható volt egy régebbi verzióval, de sajnos azt letiltották (más szervernévre csatlakozik, amit a régi nem ismer). A Magisk viszont tudja magát rendesen rejteni és az újabb verziójú banki program is megy rajta.

Előnye pedig annyi van még, hogy a teljes rendszerhez hozzáférsz, így pl. mint a Windows alatt, a mobilon is tudsz reklámot blokkolni HOSTS fájl lecserélésével, átírhatod a készülék beállításait (pl. DNS ne Google legyen 8.8.8.8, 4.4.4.4, hanem bármi más, akár biztonságos is, pl. 1.0.0.3), de tudsz Pro/Premium verziókat telepíteni megvásárlás/play nélkül, mert be tudod másolni a szükséges OBB vagy egyéb fájlokat.
Szóval lényegében most van egy autód, amit vezethetsz és ennyi. Ha megvan a root, akkor felnyithatod a motorházat és tudod tuningolni, lecserélheted a kerekeket, rakhatsz fel tetőtartót, stb. Ezt mind az XPosed megléte után a GravityBox tudja, hogy ne neked kelljen írogatni. Pl. min-max fényerő meghatározása, óra másodpercet is mutasson, aksi lemerülés mikor szóljon vagy szóljon-e, a képernyő tetején húzott ujj szabályozza a fényerőt, hangerő növelés (biztonságos hangerő (75%) letiltása), stb. és ez csak 1 program volt. Az XPosed alatt még rengeteg másik van, ami hasznos. Tehát a Root egy alap, hogy hozzáférj mindenhez, de utána kell még pár alap, hogy kihozd a maximumot:
XPosed framework
XPosed pluginek
Lucky Patcher
Titanium Backup
3C Toolbox
Macrodroid
NandroidManager

Ezek nélkül is már tudsz rendszert menteni, ahhoz a ROOT és a TWRP elég, ezek már a rendszer javítására kellenek.
Pl. google mentesítés, felesleges gyári programok törlése, stb.

A kérdésedre a válasz:
Az IMEI megmarad. A root ebbe nem piszkál bele, sőt a TWRP azt a partíciót is képes lementeni, amin ezek a kényes adatok vannak.

Viszont a root (a rendes, nem king és hasonló) sok esetben teljes adattörléssel is jár (főleg ha még zárt a bootloader, akkor a bootloader nyitásához általában egy kód kell valahonnan és azt beírva töröl mindent a készülékről), szóval ezzel leginkább egy üres, vagy teljesen lementett rendszer esetében érdemes próbálkozni. Van, ami kártyáról (SD) is tud települni, de leginkább a PC-USB megoldás a profibb és biztosabb.

0

BTS_szerviz
BTS_szerviz picture

Udv!

Hat ha valami program nem kerek, azt pont a lucky patcher.
Ha rootolt telot viszel vissza gariba, akkor ugrott a garid is, szoval csak ovatosan! ( nekem is van rootolt, nem kerek kioktatast rola, koszi!)

Andras
 

0

amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

Helló.
 Köszönöm.
Ez teljesen jó leírás volt.
rengeteg időt kell beletenni,ha nulláról indul az ember.
Számomra az derült ki,ha személyreszabott rendszert szeretnék,akkor root,ha csak mentést,akkor felhő.
A samsung account kipróbálása lesz.
google felhő adathalásznak tűnik.

0

Sponsored links