You are here

Samsung S15A nem indul

7 posts / 0 new
Last post
ELKO4
ELKO4 picture

Sziasztok,

egyszerű hibának indult: nem megy a táp. Táp IC és opto csere után sem megy. A sortáp 10-20 Volt körül ingadozik, LED néha zölden felvillan, de nagyjából ennyi... Sorvég leakasztva (bár nem zárlatos mérésre) primer körben szakadt ellenállást és zárlatos diódát nem találtam. Merre tovább? Sortáp szűrőkondikat még nem cseréltem.

Köszi.

Tamás

Comments
ELKO4
ELKO4 picture

Na, ezt csúnyaán megettem. A C410 680pF volt. Megvezetett mert azonnal behúzta a kéziféket a táp, nem látványosan ment tönkre, és nem volt zárlatos csak átvezetgetett néha-néha. Lépésről lépésre egyesével mértem át a cuccokat, így lett meg. Igaz ami igaz... az ilyen hibákra előbb rá szoktam bukkanni.

Kösz mindenkinek.

Üdv.

Tamás

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Gratulálok! :oke:

Már többször leírtam, hogy a kerámia tárcsakondik a sorvégfokban csak arra jók, hogy tönkremenjenek a piezoelektromos rezgések miatt. Ezért még akkor is javasolt cserélni őket, ha hibátlannak látszanak. Egy ekkora kapacitás akár ki is hagyható, mert a sorméret nélküle is beállítható a szervizmenüben.

Üdv:
Fülesmester

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Csatolmány!

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

ELKO4
ELKO4 picture

Nem jött be... Táp IC-t visszaraktam, azzal is azt csinálja, szerintem jó mindketttő. Táp szűrőkondira tettem egy 100uF 200 Voltost, dettó... Opto rövidrezárásával lehet ezt indítani?

Üdv.

Tamás

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

L809, L806, R406 kiemelése.
C808-ra 40W/230V izzó.

Ha így sem indul, akkor a hurok fölvágása. (csatolmány)

R801/R802 (megnyúlva)?
Zener diódák (letörési feszültség)?
C801 (310V)?

Üdv:
Fülesmester

0

ELKO4
ELKO4 picture

R801-802 jó, sőt, a 33uF kondin is van olyan 12 Volt körüli feszültség. Ezt már megnéztem a táp IC és 33uF csere után.
C801 is jó, 310 Volt megvan.
Sorvégben mérhető zárlat nincs, viszont ha megszakítom közvetlen a C808 után a sorvég betáplálását, akkor feláll a táp. Ha csak a sorkimenőnél emelem ki, akkor lefogja. Tehát a primer kör megy.
Folyt. köv.

Üdv.

Tamás

0