You are here

samsung s51a

5 posts / 0 new
Last post
Gerőcs Béla
Gerőcs Béla picture

Jó napot mindenkinek!
A fent említett készülékkel szenvedek . Nincs OSD és hang, nem tudom hol függ ez össze. A proccot és az összes ic -t már cserélték előttem , de nem javult meg. A V-H synkron jel is megvan . Az alaplapon megmértem már szinte minden alkatrészt , de nem találtam rosszat. AV -n van hang a vége működik és a hangerőszabályzás is . Gerőcs Béla

Comments
Lengyi
Lengyi picture
*****

ÉN MÁR SENKINEK NEM HISZEK! Már kollégák is sokszor megetettek, és kerestetik a hülyeséget.("A proccot és az összes ic -t már cserélték előttem") Én azért tennék bele másikat, vagy szétnéznék a proci körül.
A hangra tippek: D600, D601, XN01, Serv.menüben hangnorma kód:CX

0

Gerőcs Béla
Gerőcs Béla picture

Köszönöm az észrevételedet valószínűleg igazad van , de az ic-ket már én is kicseréltem és tényleg jók.A proc körül már minden alkatrész megmértem a kvarcot kétszer cseréltem a kis kondikkal együtt. A hangnormát pedig nem tudom állítani az OSD hiánya miatt , de az eprom csere ezt áthidalja. A végfok muting kőrében találtam egy zárlatos 5,6-os zénert , de nem ez volt a megoldás.

0

miklos2peter
miklos2peter picture

Szia
Ez volt az eredeti problémája,vagy javitás után ez még hátramaradt?Eprom tartalmat cseréltél már?
M.Peti

0

Gerőcs Béla
Gerőcs Béla picture

Az eredeti problémája az eltérítő IC volt állítólag. Epromot már cseréltem többet is.Villámosnak mondták , de szerintem ez nem igaz. Aki előttem javította az sem volt kezdő.

0