You are here

Samsung SP-43T6HF

12 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe picture
*****

Sziasztok!
J52A sasszi, hang van, kép nincs, az STK-knál mérek +-26voltot,melegednek is, csövek fütenek, bekapcsoláskor 7-et villog. Mi lehet ez, a csöveknél még nem méregettem mert nem egyszerü a hozzáférés, nagyfesz inditáskor hallható.

Comments
kjani66
kjani66 picture

Sztem ha megvan a hangja+a nagyfesz, akkor lehet, hogy vmelyik képcsőáramköri lappal lehet baj, ugyanis ha gond van vmelyik eltérítéssel, akkor a hangot is letiltja. Azt a sasszit nem ismerem, de áktalában TDA6111-et használnak a csövek meghajtására, ami +12V ill.+210V-al megy, érdemes ezeket megnézni. Az STK392-010-ekkel kapcsolatban annyit, hogyha azok elszállnak, akkor vagy: kép van, csak a konvergrncia a rossz, vagy: teljesen zárlatos lesz, és lefogja az egész tápot. Remélem, segítettem.

0

jancsi000
jancsi000 picture

Segitettél, köszi, a zöld TDA6111Q volt zárlatos, csere után beindult a háttérben halvány képpel, szinek centikre egymás mellett és az egészet erős ferde csikos kékség boritotta el, majd néhány perc mulva elkezdett a kék ágyu felett csepegni a folyadék rá a képcsőlapra és a panelra.
Hát ennyi volt, betoltam a sarokba.

0

kjani66
kjani66 picture

Igazán nics mit, de sajnos a folyadékkal az a helyzet, hogy nem párolog el, és vezeti az áramot... Ha csak a képcsőlapra folyik rá, az talán egy alapos takarítással még megmenthető, de ha máshova is befolyt, akkor már gáz van... Sok sikert hozzá!

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Szia,

Sajnos azt a lapot cserélni kell, beissza magát a "folyadék" a nyákba örökre és vezet!
Nem tudom ez, hogy fordulhatott elő mivel ezek zárt túlfolyó rendszerrel készülnek?!
Talán be lehet szerezni hozzá a modult..

Üdv

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

A Samsungra jellemző ez a "zárt túlfolyó rendszer". Nekem volt 3 is ami szétette a nyákot. 1 volt ami dobós lett, a proc és környéke vakult be.

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Ezt a folyadékot elmagyaráznátok nekem, honnan került oda? Ilyennel még nem volt dolgom, de kiváncsivá tett.
Köszi!
Üdv: Jácint

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Sziasztok!

Mivel nagyítólencsés pormentes zárt rendszerről van szó, hűteni kell a katódsugárcsövet, különben az elektronsugár által gerjesztett hő hatására elpattanna az üveg! Ez a glicerines folyadék a cső és a nagyitólencse közt van elzárt térben, a hőtágulás miatt többféle kialakítás létezik a felesleges mennyiségű folyadék elvezetésére, tárolására.
Ebben az esetben kétféle megoldás volt alkalmazva: sorosan fűzött elvezetés, egyenként történő elvezetés.
Nekem kb: 250db esetén egynél fordult elő normál "emulzio" folyás, azt a készüléket lefektették!!
A többi estben csőcsere után nem volt körültekintő a "szervizes kolléga" nem zárta le a felesleges elvezető utat!! (ez további két készüléket jelent)
Más gyártóknál egy táguló bordás gumiharangot is szoktak alkalmazni, de sajnos 10-12 év során "megeszi" a gumit a folyadék, pórózussá válik és szivárogni kezd (ezt próbálta kiküszöbölni a Samsung) na nem mindha ezek kibírnának 10-évet...!!
Nagy vonalakban ennyi.. :)

Üdv

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Köszi Gábor!
Nem szoktam ilyesmit javítani, de az nem-árt, ha erről is tudok egy keveset.
Üdv Tibi.

0

Jaca
Jaca picture
****

Köszi!

Üdv: Jácint

0

rezon
rezon picture

Szia!
Maga az STK is csinált már ilyen hibát.

Üdv:rezon

0

M.Gábor
M.Gábor picture

Szeva!
Képeltérítés van??!

0

Sponsored links