You are here

Samsung SyncMaster 2233BW monitor hiba. Nem jelenik meg semmi a kijelzőn.

4 posts / 0 new
Last post
Opeles

Szép délutánt mindenkinek!

A kollégám monitorja "elhalálozott" Bekapcsol, van háttérvilágítás is, de semmi jelet nem ad, sem VGA sem DVI kábellel. De még csak kábel nélkül sem tudok semmi menüt elővarázsolni rajta. Én LCD hibára gyanakszom, de a monitor kevésbé az én területem. Nem tudom, hogy a Mainboard okozhat-e ilyen problémát?! Ha valaki találkozott már hasonló problémával, köszönettel venném javaslatát!
Kitartást a hőséghez. Szép délutánt!
Opeles

Comments
uniman
uniman's picture

Hello.
Én mindig azon elmélkedem, hogy miért nem lehet egyből megadni a LCD kijelző meg a "scaler" panel típusát ? Persze ennek megadásához alaposan szét kellene szedni a monitort...
SM-jében is le van írva néhány tipp: Kezdik a X201-es kvarc működőképességének ellenőrzésével...a "scaler" panel-cserével bezárólag.
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Hjoco

Szia!

Csak most jut eszembe, találkoztam már ezzel a hibával, 3-4 alkalommal is. Minden esetben jó lett szoftverfrissítéssel.
Még szét sem kell szedni. A samsung honlapjáról letöltöttem egy firmware updater alkalmazást, valahol a monitor terméktámogatásánál. Nem egyszerű megtalálni de megéri vesződni vele.
Laptopra feltelepítem (hogy lássam a képet) második monitorként csatlakoztatom VGA kábellel, elindítom az updatert, keres, majd megtalálja hogy a monitor frissítésre szorul. 2 perc múlva megjön a kép és kész. Utána jó is marad, mert van egy amit évekkel ezelőtt csináltam.

0

Vote up!

You voted ‘up’

szati77
szati77's picture

Lehet proci hiba is. Samsungikra jellemző volt egy időben. Volt aki cserélt volt aki ellenásos trükköt alkalmazta, csak lekaptam és újraforrasztottam.

0

Vote up!

You voted ‘up’