You are here

Samsung SyncMaster S22A300N LCD Monitor nem ad életjelet

4 posts / 0 new
Last post
BlackForce

Üdv mindenkinek!
Régebbi tipusú csöves megvilágitású monitorokat már jópárat javitottam(aminek a tápja is a monitorban van),de sajna ilyennel,vagy hasonlóval még nem volt dolgom.
Van egy Samsung S22A300N monitorom,ami semmi életjelet nem ad.
A betápja különálló 14v és jól működik,de a biztonság kedvéért labortápról is lepróbáltam,de semmi életjel (még a kontroll led sem világit).Itt a tanyáról letöltöttem a hasonló jelzésű manuálokat,és annak segitségével egy árnyékoló lemez alá rejtve megtaláltam az IC-t ami valójában a 14V ból csinálja az 5V-ot.Na ez szállt el(sajna).IC600 paneljelzéssel.
Nehézségek árán,de annyit kiolvastam az IC tetejéről hogy D9329 (a többi rész kipukkant),de az egyik manual szerint az valójában BD9329EFJ.
Valaki megtudna ebben erősiteni?
Esetleg ha ilyen alkatrészt nem találok,van-é helyette valami más jelzéssel csare azonos IC?
Elég szépen megpukkadt a teteje.Nem tudom hogy miért(szokott csak úgy magában eldurranni,vagy várható itt még gond)?Mik a tapasztalatok?

Comments
kovacstibi
kovacstibi's picture

Helló!

Hasonló problémám volt egyszer egy philips lcd tv-nél.
Egy hasonló smd volt ebben is csak 5 amperes,ezt lehetett kapni itthon,de elég húzós volt az ára,úgyhogy inkább egy lm1084-es low drop stabot tettem bele,ez 5 ampert tud,egy kis rézlemez ráforrasztásával megfelelő volt a hőfok.Szerintem itt is meglehetne oldani az LM1085-tel ez 3 amperes.

http://www.hestore.hu/cat_89.html?cat=89&pg=1

0

Vote up!

You voted ‘up’

tvdoktor
tvdoktor's picture

Hello

Itt az erősítés,másoknak is van ilyen probléma.
BD9329

0

Vote up!

You voted ‘up’

BlackForce

Csak a Mouser electronics-ban találtam ilyen IC-t,3 hét a leszállitási idő.Addig pihentetnem kell a dolgot.Még az a kérdés maradt,hogy ez csak úgy magában szokott elszállni,vagy valami okozza.Különben nálam az 5A-es kis bizti rendben van.Más sérülés sehol sem látszik.

0

Vote up!

You voted ‘up’