You are here

samsung tv függöleges hiba

8 posts / 0 new
Last post
djlatino
djlatino picture

van egy tizenéves samsung tévém ami beadta a kulcsot.
a tipusa aa41-10586a vagy ci593cnx legalább is a panelon ezeket találtam.
a hiba a következö: reggel bekapcsoltam aztán vizszintes csik. a függöleges ic (tda8350 8.láb) elött a sorvisszafutásnál megszakadt egy 10 ohmos ellenálás. kicseréltem, és az is elszált. gondolom ic hulla. van valakinek ilyesmivel tapasztalata? az ic csak ugy is el szokott szálni, vagy ez valaminek a következménye. egyébként hang, fény van. de a vizszintes csik nem ér ki a képcsö széléig. a tápfeszek meg alacsonyak. néhány helyre bemértem. kb 70%. az ic cserén kivül még mit nézzek meg, hogy lehetöleg ne keljen kétszer cserélni? és mitöl kicsik a feszkok? elöre is köszi.

Comments
djlatino
djlatino picture

szerencsém volt. egy szervizes kolega kisegitett egy icuval. mostmár megy a ketyere. ennek nagyon örülök mert igy már rendesen tudok tévére aludni.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Nana! :roll: Akkor most az icuval alszol a tv előtt? Csak meg ne tudják! :rohog:
Örülök a sikernek.

Laci

0

djlatino
djlatino picture

ic kint. helye lepucolva, kondik 2-2 elko a tápnál és a flybacnél cserélve. hát eddig itt tartok. ic még nincs. vidéken (minden ami nem budapest) ilyet nehéz beszerezni.

0

Buhera01
Buhera01 picture
*****

Szia!

Talán érdemes az alábbi oldalt is megnézned.

http://www.datasheetdir.com/TDA8350+Television

Üdv: Laci

0

djlatino
djlatino picture

igen. köszi szépen. a hibát valoszinüleg a flyback kondik kiszáradása okozta. (tüske hazavágta) de a puding probája az evés. majd ha lesz ic. tatabányán nem egyszerü.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Álltalában a környezetében lévő elektrolitkondik kiszáradása okozza a halálukat, ha cseréled az IC-t, ezeket is cseréld.

Üdv: Jácint

0

Zolysys
Zolysys picture

Cseréld az IC-t a 10R-t és a környéken a kondikat. Üdv:

0