You are here

Samsung , Type No :UE32D4003 , 80cm-es lapos tv , időnként magától kikapcsol .

7 posts / 0 new
Last post
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
A fent nevezett 6 éves tv időnként magától kikapcsol . Ekkor kikapcs , bekapcs . Utána megint működik . A kikapcsolódás nem rendszeres . De , a feleségemet zavarja . Van , hogy hetekig megy kikapcsolódás nélkül . Van , hogy egy nap többször kikacsol . Ilyenkor az előlapi LED sem világít . Amikor ki-be kapcsoltuk újra világít-nem világít . Ahogy kell neki . A tv szétnyitva , javítva , nem volt . Mire számíthatok ? Mihez nyúljak ? Mit cseréljek ? Valamikor bemérő műszerész voltam . De , az már régen volt . Nyugdíjas vagyok . A tv javításban , lapos tv javításban , a gyakorlatom , nulla . Minden hozzá szólást , előre is , köszönök . Üdv varga jano

File attachment: 
Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
A hálózati dugó (európa) bizonytalannak tűnt . Ezért cseréltem a hálózati kábelt . Köszönöm a segítségeteket . Üdv jano

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Remélem, nálad is szerencsére jár a csere. Nem gondoltam, hogy ezek a hálózati csatlakozók ennyire "bizonytalanok", mondhatom, hogy sok a hibás köztük, kitágulnak a csatlakozó érintkezői. Tegnap egy számítógépnél is cserélnem kellett ezt a hálózati kábelt, mert bizonytalanul érintkezett, és időnként kikapcsolta a gépet.

Üdv: formasu

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
A kezelőszerv vezetékét én lehúznám próbára, hogy akkor is kikapcsol-e..
Üdv,Z.

0

formasu
formasu picture
*

Szia Jano!
Nálunk a Panasonic plazma csinált ilyet, talán egy évesen. A hiba oka a hálózati kábel csatlakozója nem érintkezett stabilan a TV-ben lévő aljzattal. A csatlakozót szétszedni nem tudtam, kívülről az érintkezőket nem tudtam vissza hajlítani. A megoldás így a hálózati kábel csere lett. Azóta semmi gond.
Nem tudom, ez a Samsungban milyen, de a Panasonic-ban olyan a hálózati kábel, mint a számítógépek hálózati kábele. Hasonló a hiba, ha a konnektorban nem érintkezik megfelelően a dugó, vagy a konnektor KH-s.
Egy próba, nem sok időbe telik.

Üdv: formasu

0

rainbow555
rainbow555 picture

Szia!

Nekem is van egy hasonló tévém, csak kicsit már idősebb. Eddig 2db kondenzátort cseréltem a tápegységben (láthatóan púpos volt), bár nem volt semmi hibajelenség.
Első körben nézd meg a tápegységet, ESR mérővel ellenőrizd a kondikat!

Üdv: Emil

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Köszönöm szépen a tanácsokat .
A hálózati kábellel kezdem a megnézést .
Üdv jano

0