You are here

Samsung UE32F5000AWXBT_led TV_nincs háttérvilágítás_(MEGOLDVA)

44 posts / 0 new
Last post
fridiszerviz
fridiszerviz picture

Üdv mindenkinek!

Eme 32" led félig működik. Készenlét van, bekapcsolható, hang van, távra reagál, viszont nincs képe. Remélhetőleg csak a háttérvilágítása állt le. Visszaolvasva hasonló hibaleírásokat látom, hogy többféle hiba is okozhat ilyet. Itt első körben megmértem a tápfeszeket, a Main-board felé megvannak (13V, 5V3 stb.), viszont a kijelző felé menő csatinál (CNI802) csak a 12. lábon mérhető 209-212V, más nem. Leemelve a csatlakozót is ugyanaz a helyzet. Mivel rajzot még nem találtam (a tanyán lévőben nics részletes rajz) ezért kérnék egy kis segítséget. A kijelzőt csak az után szedném szét (gondolva led hibára) ha a táp tuti jó.

Köszönettel: fridiszerviz

Comments
fridiszerviz
fridiszerviz picture

Kicseréltem, összeraktam és lőn világosság :)
A háttérvilágítást visszább vettem, remélhetőleg bírja majd!

Köszi mindenkinek a hozzászólásokat!

Üdv: fridiszerviz

0

dongo
dongo picture

Szia! Mielőtt összerakod, vágd le vékony flexel a kijelző hátoldalát és ha megint ledet kell cserélni, már nem lesz szükséges teljesen szétszedni a kijelzőt a meglehetősen kényes lcd panellal együtt.
Vékony és merev alu. lécekkel, egyúttal kisméretű lemezcsavarokkal előzőleg a vágási vonalak mentén körbe kell csavarozni, majd a lécek középvonalában mehet körbe a vágás.
Utóbb elég lesz lecsavarozni a ledeket hordozó "tepsit", dobsz bele új ledeket és mehet is vissza a korábban levágott panel.
Én megcsináltam a 40"-os Toshibámon és hibátlan lett. Üdv:dongo

0

balage
balage picture

Helló! Gondolom a tulaj veri heppi lenne ha megtudná hogy flexel esel neki a tv-jének.:)Amúgy meg ha jól megfigyeled ezeket a tévéket mechanikailag a "tepsi" tartja,főleg ha falra van téve.Amúgy sem valami erősek,szerintem fölösleges még jobban elgyengíteni.Elgörbül a "tepsi" és eltörik a kijelző.1db. led cseréje mondjuk egy 32"-esben nálam fél óra.Megfelelő eszközökkel nem jelent gondot a kijelző szétszerelése.

0

dongo
dongo picture

Talán megfigyeltem, hogy mi tartja őket össze...:). Amikor egy-két led már megadta magát, akkor benne van a pakliban, hogy jön majd utánuk a többi is. A sorozatos szétszedésekkel és az egyre nagyobb lcd panelokkal együtt nő annak a valószínűsége, hogy becsúszik egy malőr és fizetsz a tulajnak egy új tv-t. Biztosan örülne neki...
Amint írtam, ha előzőleg kerülnek fel az átlapoló alu rögzítő lécek a vágási jelölésekkel és csak utána kerül sor a flexre, akkor minden klappolni fog és nem fogja elhúzni az lcd panelt. Nálam sem görbült, vagy törött el semmi...

0

agressiv
agressiv picture
*

Ez most gondolom szarkazmus, vagy poén.

0

dongo
dongo picture

???
Mondom, megcsináltam és működik a dolog.
De ha neked kényelmesebb 4x"-os lcd panelokkal ledenként ösz hajszálakat gyűjtögetni, akkor csak hajrá...:)
Üdv:dongo

0

agressiv
agressiv picture
*

Mert akkor nem koszolódik, amikor leveszed a hátuljáról a poros lemezt amit a nagyfesz összegyűjt. Ez a tákolás magas foka, amúgy látatlanban is bitos vagyok abban, hogy ennek a van látható nyoma a fényerő egyenletességén. Végülis mi értelme valamibe új alkatrészeket pakolni, hogy megbízható legyen, inkább tákolgassuk fél évente... Zseniális és te vagy a profi...

0

dongo
dongo picture

Nincs látható nyoma a fényerőn és jelentősen nem is koszolódik, mivel nincs nagyfesz. LED tv-ről beszélünk és nem pedig CCFL-ről. Amúgy meg mire való a porszívó? Végül is, ha a második szétszedésnél megroppantod az LCD lapot, vagy véletlenül betéped a szalagkábelt az biztosan hagy majd nyomot a fényerő egyenletességén és a tulaj is nagyon lelkendezni fog az eredmény láttán. Legfeljebb veszel majd neki egy másikat...:).
Megrendelt LCD kijelző vs pár db. filléres led. Mind a kettő új alkatrész, csak azt kell eldönteni, hogy melyiket akarja az ember kicserélni.

0

city217
city217 picture

Szia.
Képet küldjél már, mert van sok kolléga aki az írott szöveget nem érti!
A helyedben én nem szenvednék tovább nevess, azt a szarmicsodát meg hagyd meg nekik. :)

Üdv.

0

dongo
dongo picture

Kérlek...

0

peti368
peti368 picture

Szia

Ezért egy márka szervizbe minimum agyon lőnének.

Azért vagyunk szakemberek hogy egy üveget le bírjunk venni,mivel van hozzá speciális korong,főleg egy ilyen egyszerű szerelésű kijelzőnél.

De 46 ig kézzel is leveszem.

0

dongo
dongo picture

Szia!
Többször is voltam márkaszervizes, de sem a szerszámok között, sem pedig a raktárban nem emléxem lőfegyverekre.:)
Habár, azóta már változhatott a helyzet...
Persze,.. mindent le lehet venni, én is leveszem és egyben visszarakom a nagyokat is ha kell, csak nem szeretem a rizikót.
Vákuumos tapadókoronggal nyilván jól megfogható, de szerintem az a legbiztosabb, ha egyáltalán nem kell bolygatni.
Aki leveszi akár ledenként is, tegye, simán csak egy ötlet volt a részemről.
Üdv:d

0

city217
city217 picture

Szia.
Ne velem beszéld meg, én ittam szavaid. :)
Üdv.

0

agressiv
agressiv picture
*

Ne, képet ne, legalább látni ne kelljen! Amúgy mi az, hogy nem értjük az írott szöveget? Anyira pofán tudnálak téged vágni, hogy az összes fogadat kiköpdnéd te mocskos bunkó paraszt!

0

city217
city217 picture

:D
Nem akartam válaszolni, csak azért teszem nehogy azt hidd hogy össze szarkazmusoztam magam. :)
Küldjem a poharat, mert abban vannak a fogaim.
Nyugalom és próbálj meg másra gyúrni!

J.

0

dongo
dongo picture

Szia!
Miért, ti nem flex-el javítjátok az LCD-tv-ket?:) Nálam a flex alapműszer a szkóp,a digitmulti és a Mega328 LCR ESR teszter mellett:-)))))
Én nem is tudtam, hogy ilyet nem szabad használni... Sorry...:)
:-) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Üdv:dongo

0

balage
balage picture

Kíváncsi lennek,hogy a topik címében szereplő típust hogyan darabolnád fel? :)

File csatolás: 

0

dongo
dongo picture

Persze,.. aki taknyolni szokott a napi javításokban(nem rád értem és itt másra sem), az lehetőleg inkább ne álljon neki.
Lehet, hogy időnként "tákolok", mert vagy lusta vagyok többször szenvedni ugyanazzal, vagy nincs jobb megoldás, de azt meglehetően precízen teszem, egyúttal előre kielemzem a dolog pro és kontra oldalait.

0

dongo
dongo picture

Tolnám neki a flexet, hadd fröcsögjön...:).
Arra kell csak odafigyelni, hogy ne a tepsi törési vonala mentén történjen a vágás, mert akkor valóban jelentősen gyengül a led-eket hordozó lemez tartása, egyúttal átlapolni is nehezebb.
Át kell gondolni az adott konstrukciót és ahhoz célszerű igazítani a megoldást. Ennél a gépnél felül és kétoldalt nem látok különösebb problémát(a törési vonaltól kifelé kb. 1.5-2cm-re), az aljáról konkrétumot nyilván csak kézben tartva lehet mondani. Ez utóbbi rész nálam is több odafigyelést igényelt, de szépen és főleg stabilra összejött. Ahol merevítő préselések vannak a lemezen, ott kihagyva, egyenletes elosztással több darabból is meg lehet oldani az átlapolást.
Fontos, hogy előbb kerüljenek fel az átlapoló lemezek a csavarokkal, utána mehet a lemezek középvonalában a vágási vonal. A tepsi sarkainál szétesett a csak összepréselt illesztés, ezért ott is összecsavaroztam, majd több ponton is stabilra leforrasztottam, majd kivettem a csavarokat. Focizni is lehetne a konstrukcióval olyan stabil lett. Az lcd panel csont nélkül illeszkedett a helyére.

0

agressiv
agressiv picture
*

Röhej. xD

0

dongo
dongo picture

"A rest 2x fárad,.. a szorgalmas örökké"
Amúgy meg a tényekkel szemben vitatkozol, mivel kész, bevált dologról beszélünk és nem pedig egy elvi lehetőségről.
Akkor tehát jó röhögést!

0

agressiv
agressiv picture
*

Elhiszem, hogy neked bevált, de nehogymár javítási tipp legyen egy kijelző szétflexelése!

0

dongo
dongo picture

Egy ötlet volt szigorúan csak olyan lustáknak mint amilyen én is vagyok. A mosógépesek bezzeg vidáman szétvágják flex-el a műanyag üstöt a csapágyazáshoz, majd visszacsavarozzák, vagy összeolvasztják és mégsem rí sem a többi szaki, sem pedig a tulajok, hogy micsoda borzalmas tákolás. Akkor miről beszélünk...?

0

agressiv
agressiv picture
*

Mert nincs más választás, de ettől még az is tákolás. Viszont itt van más lehetőség, én például nem szoktam az ilyenekben használt ledszalagokat cserélgetni, vagy ledeket, vagy kifizetik az új ledek árát, vagy vigyék ahova akarják, aminek olykor az a vége, hogy inkább vesznek újat garanciával. Nagyo utálom ha valami visszajön pár hónap múlva, aztán néznek rám csúnya szemekkel. A sajátomban pedig visszavettem a ledek áramát, így nem fognak szétmenni (olyan hamar). Hiába a PWM-es fényerőszabályzás, a csúcsáramok attól még magasak és hosszú távon az is nyírja a ledeket.

0

dongo
dongo picture

Miért? Megmondod, hogy ezért csak 20 pénz a javítás, de mosod kezeidet. Reklamáció tehát kizárva. Aztán vagy visszajön, vagy nem. Ha visszajön az a jobb, mert legalább ismét pénz áll a házhoz.:)
Nem hiszem, hogy nekem kellene lelkiznem azért, mert a gyártók hulladékokat adnak el nagy pénzért..., főleg mivel ők sem lelkiznek.
Hogy van-e választásunk a javításban, az itt csak merő filozófia.

0

Ravasz András
Ravasz András picture

Üdv!
Ne felejtsed el aláfűteni a rendszert,vagy a tulajnak mondd meg
hogy ne használja teljes fényerővel,mert jön a többi led kiégése,
hiszen már elkezdtek fáradni,mint a púpos elkók.
András

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Na igen, de az a poén az egészben, hogy a háttérvilgítás 12-re van álítva a 20-ból gyárilag és a laikusok nagy része nem nyúl hozzá, a hozzám került darab is egy idős néninél volt, aki csak bekapcsolta, csatornát meg hangerőt álított maximum... Mégis szétégtek a ledek, akkor mi lenne max fényerőn?

0

peti368
peti368 picture

Szia

Hagyd Peti okostojás :D

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia. Van hozzá mindenem, led is ha kell.
Üdv.

0

fridiszerviz
fridiszerviz picture

Köszi, végül rendeltem egy sort (jajaja SHARP van benne), csere után meglátjuk mi lesz!

0

peti368
peti368 picture

Szia

El fog indulni. ;-)

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia. Van hozzá mindenem, led is ha kell.
Üdv.

0

peti368
peti368 picture

Szia

Igy messziröl elég nehéz bármit is mondani annyiban tudok segíteni hogy küldök egy ilyen deszkát belepróbálod és ha nem indul el kezdheted szétbontani az üveget.

Van ilyen komplett belem de az alaplap lehet nem annyira jó.Talán még hátteret is találok hozzá.

Hivj fel vagy privibe adj címet,vagy valhogy jelentkezz.

0

fridiszerviz
fridiszerviz picture

Köszi peti368, mégiscsak megbontottam a kijelzőt (majd elválik, hogy jó döntés volt-e, mármint sikerül-e majd épségben ismét összerakni??????), és az egyik LED csík az 5-ből szakadt, 1db dióda szakadt meg rajta. Az összeset ellenőriztem műszerrel dióda állásban, és szépen fel-felvillantak. Megpróbálom cserélni, és majd meglátjuk. Ha jól vettem ki a régebbi topikokból, ezek sorba vannak kötve, így egy led tönkremenetele a teljes háttérvilágítást megszünteti. Erősítsetek meg!

0

peti368
peti368 picture

Szia

99 százalékra vettem hogy az a bibi.

Sharp sorok vannak benne gyakran cserélem.

Ha kell van ilyen ledem.

0

balage
balage picture

0

peti368
peti368 picture

Szia

Ki a fakk fogja cserélgetni a ledeket bohóc vagyok?

5000 bele egy sor azt cső.

0

agressiv
agressiv picture
*

Hol 5K? Én 10 alatt nem találtam.

0

balage
balage picture

0

agressiv
agressiv picture
*

K@rva jó, hogy a google nem dobta ki a HQ-út... Azok is ahogy ujítják az oldalukat egyre rosszabb lesz.

0

sasa11
sasa11 picture
*

Szia agressív !
Egy kis adalék.
A régi regisztrációt sem fogadja el az új oldal !
Az újra meg nem reagálnak 24 órán belül így hiába regisztrálsz
le jár a válasz idő !
A regisztrált tagok valószínű túl sok adatlapot töltöttek le ---így védekeznek !
Botrány ,hogy mi lett ezzel az oldallal !!
Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , pedig léteznek nagyon profi veb oldal-áruház készítő cégek komoly szakemberekkel meg referenciákkal . Ez előtti fejlesztés sem volt előre lépés , ezzel meg most valóba nagyon bele nyúltak a ....

0

peti368
peti368 picture

Szia

Rossz időbe rossz helyen nézted cimbora.

0

Sponsored links