You are here

Samsung UE32F500AW háttérvilágítás nem megy

10 posts / 0 new
Last post
djhalasi
djhalasi picture

Sziasztok!

Adott ez a tv, kb 3 éves lehet. Nincs háttérvilágítás, de ha belevilágítok a kijelzőbe látszik a kép. Ez már ledes. Tápon púpos kondit, repedt forrasztást nem látok. Ebben kellene kis segítség, ha valaki találkozott már ilyen hibával. Én mainra gyanakszom.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Ne gyanakodj semmire. Amennyiben a tápegység rendben (led tápja külön rész) akkor a "megszokott led hibához lesz szerencséd.
Milyen tápegység van benne? Esetleg kép?
Üdv, Z.

0

djhalasi
djhalasi picture

Itt egy kép a tápról. Mit takar az, hogy megszokott led hiba? Még ledes tv-t sosem javítottam. Lehet még kezdeni vele valamit, vagy eldobós? A táp rendben van.

File csatolás: 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Akkor sorjában.. a ledek csatlakozóján milyen feszültséget mértél?
"megszokott" alatt egy-két led szakadását értettem. Lehet javítani, ezért kár lenne kidobni. Persze előbb mindenképp szét kellene majd szedni a kijelzőt, hogy megbizonyosodj.
Üdv, Z.

0

djhalasi
djhalasi picture

2db elkó van a háttér részen ha jól látom. 47mf200v és 22mf 250v. A 47mf-on 110V-ot mérek, a 22mf-en 210. A csatiba próbáltam belenyomni a műszer mérőhegyét,de nem mérek semmilyen feszt, szerintem nem ér bele a vége rendesen. Kifordítom a panelt, megpróbálom úgy a panelon mérni.

0

djhalasi
djhalasi picture

Na kifordítottam a panelt. 5db kék és 5db fekete kis vezeték köti össze a kijelző ledeket a táppal. A fekete és a kék vezetékek közt semmilyen feszültséget nem mérek. Van itt a panel hátoldalán 2db tranyó, elvileg ezen keresztül kap áramot a háttér. Ki nem forrasztottam ugyan egyiket sem, de nem zárlatosak. Mellékeltem egy képet.

File csatolás: 

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia. Van hozzá mindenem. Ha kell valami írj.
Üdv.

0

djhalasi
djhalasi picture

Az addig oké, csak jó lenne rájönni mi a baja. Ha nem muszáj nem veszek bele kompletten mindent. Nyilván a legegyszerűbb cserélni mindent, de itt a pénz is számít most, mert nem az enyém a tv.

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

A ledek feszültségét folyamatosan mérd, induláskor felmegy a feszültség, de ha nem folyik áram akkor leáll. Ha szakadás van a ledeknél, akkor bekapcsoláskor felmegy a feszültség, majd lassan lecsökken, esetleg ismétlődik.

0

djhalasi
djhalasi picture

A csatlakozón bekapcsoláskor sem tudok mérni semmit, csak a puffereken.

0

Sponsored links