You are here

Samsung UE32H4510AW LED TV ujraindul

1 post / 0 new
Janos.ro
Janos.ro picture

Sziasztok
Samsung UE32H4510AW LED TV kijelzi a SmartTV logot, majd ujraindul.
Tobb helyen olvastam, hogy SPI flash problema, egyes esetekben az ujrairas a sajat tartalmaval is segitett, mas esetekben egy uj tartalom inditotta el.
Valaki tudna errol velemenyt mondani?
Megprobalnam, tudom irni-olvasni, de ezen kivul hattervilagitas problemaja is van, ezert inkabb csak akkor fognek neki ha kilatasban van a siker.
Sajnalnam, mert Samsung, Smart, stb...

Kozben alakultak a dolgok. Kiforrasztottam a 24C512 EEPROM-ot, kiolvastam a tartalmat es visszairtam egy jonak velt tartalmat.
A TV elindult, a kep fejjel lefele volt, de ezt szerviz menubol vissza lehetne allitani.
Beallitottam egy csatornakeresest, meg is talalta es lementette az osszes adot.
Kep, hang tokeletes volt. Ugy hagytam egy idore, kozben rendeltem led sorokat.
Mire visszaneztem ra, a TV ujraindult, de sajnos az adokat is elfelejtette. Most kicsit tovabb jut mint a logo, kiirja, hogy allitsam be a szervizmenuben a dolgokat, majd egy ido utan ujraindul.
Roman kollegak tanacsara megprobalok uj chipbe beirni a tartalmat, de sajnos az csak jovo heten lesz.

Kozben megjottek a ledsorok es kicsereltem. Ez megint erdekes! Az eredeti led sorokon egyetlen LED sem jo. Szinte teljesen zarlatos mind a harom sor, egyiken 0.006-t, egyiken 0.007-t es a harmadikon 0.022-t merek diodameresen. A LED teszter ki sem gyujtja, talan 0.7V-t ir ki.
Ez hogy letezik? Addig ment amig az osszes ledet kiegette?! Nem kene mukodjon a vedelem es zarlat (nagy fogyasztas) eseten letiltsa a hatteret?
Nyilvan ha nem indulgat ujra a TV, akkor majd merek feszultseget es lehuzom a fenyerot de ez nekem nagyon erdekesnek tunik.

Minden jot,
Janos