You are here

Samsung UE32M5522AK T-con csere után nincskép.

6 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Ma kaptam meg hozzá a T-con modult, csak beépítés után derült ki, hogy bekapcsolás után sincs kép a tvén, de a háttér az megy. Rámérve a panelra a 12V megvan és a 3,3V is megvan, de a 24 és a 30V-os feszültség nincs meg, mintha benne sem lenne a tvében. A main boardon melegszik a proci, aminek a száma BN94-11891X, ez miat sem mehet a t-con része?

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Megoldva a hiba, egy kicsit kijelző hiba az maradt benne, csíkok látszanak az oldalán, de most el is vitték. Youtube-on találtam egy videót ami ennek a t-con-nak a javítását mutatják be. Nálam csak az egyik led világított a t-con-on, de ennél 2db led jelzi vissza. Nálam a 3.3V nem volt meg a lap másik oldalán, mert a kijelző jobboldalán valami zárlat volt, de kitakarva a kábel érintkezését, most már kép is lett a tvén.

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
A VGH (30V) meg a többi (VGL,VCOM,AVDD stb), a proci nélkül is meg kell hogy jelenjen mert van a T-CON-on ezekre a feszültségekre egy kocka DC/DC chip, de mivel ugytudom 2mA terhelhetôségű, igy az üvegben vagy a COF-on levő vezetéken levő rövidzár miatt is lemeg 0V-ra.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia! 
Épp most jártam így egy Philips-el, ami kijelző hibás volt. Hála a kollégák tanácsának, előjött a kép, miután kikerestem, hogy a T-conról jövő szalagkábelen melyik fóliát kell kiszigetelni. Érdemes elolvasni a pár napja folytatott írásokat, még a jelenség is hasonló (a proc igen forró volt...).
Üdvözlettel:
Attila

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Ha lehúzod a kijelző kábeleit akkor sincsennek meg a feszültségek???
Üdv, Z.

1

Pásztor
Pásztor picture

Szia!
Igen a lehúzott kábelekkel sincs meg a fesz a t-con-on, de akkor sincs meg amikor csak az egyik van rákötve, mind a két oldal ki let próbálva. Pedig a másik t-con egy másik tévében ki lett próbálva, de ebben a tvében a feszek sincsenek meg.

0