You are here

SAMSUNG UE40D5700 NAND írása az utóbbi időben tömeges szívás.

13 posts / 0 new
Last post
kekestv
kekestv picture

Kedves kollégák!
Árulja már el valaki,hogy mostanában mi lehet az oka annak(vagy mit nem csinálok jól)hogy a nand írása nem sikerül. Régebben sikerült.
RT809H-val írok. Tudom sokan fikázzák,viszont sokan dícsérik és sikeresek is vele. Nekem valódi eredeti IFIX-es van. De most már össze vagyok zavarodva a nand írási opciózásával kapcsolatban. Ki hogyan,milyen beállítással használja és mekkora siker aránnyal. A beállítás alatt értem: "Hard Copy (Ignore  bad block) vagy Skip Bad Block and Data Realing esetleg Skyp Bad Block and Rebuild BBT. Nyilván ezeket azért írom mert bad block hibás IC-ket írok,főleg az eredetiket.5-6 hibás blokkú ic-k ről van szó. Azt sem tudom már,hogy amikor sikerült megírnom őket,milyen volt a beállítás és milyen oprendszer volt hozzá az optimális. A sz.gépre sem emlékszem,hogy milyen sebességű procival ment.Árulja már el valaki,hogy mi a titka a sikeres írásnak.
megj. legutóbb 6db új IC-vel sem sikerült. Most jut eszembe,volt egy eset amikor is megírtam az eredeti nandot és bekapcsolás után ugyan kijött az eredeti bootlop-ból,mégpediglen úgy ,hogy eljutott a logóig majd kiírta németül,hogy nincs jel és ezután így bootlop-olt. Minden mindegy alapon az eepromon csináltam egy resetet ezután már csak újra a logós bootlop-ig jut el.Az eepromot is megírtam garantált tartalommal de semmi. Mi ez,mondja már meg valaki.Az író nem gondolom,hogy rossz lenne,mert egy pár hete szintén eredetit írtam és az működött kemény 2 napig. Kezdek kiakadni.
üdv.

Comments
kekestv
kekestv picture

Üdv. mindenkinek!
Tovább gondolva a dolgot: Azért kicsit elgondolkodtató,hogy ha EMMC ic-t írok,azok mind tökéletesek én még nem emlékszem egy hibás írásra sem ezek közül.Viszont ott ugye az írási idő kb.50perc.Most,hogyha az RT809-et összehasonlítom az UFPI íróval,azért fölöttébb érdekes,hogy ott is 50 perc körüli az írás NAND-nál is. És ahogy többen mondták,hogy sikeresebb is az írási arány.Az RT809 pedig elég gyorsan megírja a nand-ot. Lehet,hogy itt van a probléma gyökere.Emlékszem,anno amikor az első okos digibox-ok bejöttek (DM500-stb.)ott is volt eset,hogy amikor a szoftvert,gyors protokolon keresztül töltöttem fel,bug-os lett a szoftver.Ugyan azzal a boxal pedig,lassú protokolon,akkor sikerült.Ott is nand flash volt.Lehet,hogy érdemesebb lenne lassabb géppel programozni,mivel ezek az ic-k amikor kijöttek,még I3 sem volt talán. Lehet,hogy túl gyors neki a feldolgozási sebesség. Mi a véleményetek?
üdv.

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Egyiknél sem 50 perc az írás, sem az RT809H-nál sem az UFPI-nél, foglalatban, vagy te hogyan írod őket hogy ennyi idő kell hozzá.
Ha jól emlékszem max 15 perc mindkettőnél.

0

kekestv
kekestv picture

Üdv. Bocsi. Rosszul írtam. A nand proman-nál 50 perc. Az RT809 nél azt írtam példának,hogy EMMC ISP írásnál sok idő.
üdv.

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Skip bad block az RT809H-nál, de azt mondják nem lessz hosszú életű. Én is ezzel írom pedig van UFPI is, de azzal eddig még nem jött össze egy elfogadható. Túl sok benne a beállítási lehetőség, pedig elvileg ezzel tutit lehetne csinálni bad blockos flashal is.
Röviden én is az RT809H használom erre a célra skip bad block-al kb 8 hibáig, meg azért az sem mindegy hol a hibás blokk, tartalomra esik vagy nem.
Volt Nand proman programer-em is az 45 percig írta a nandot, de abban volt bad block helyre állítás, és utánna kevesebb is lett ezek száma, de azt sajnos eladtam, mert az a 45 perc azért elég soknak tűnt, de így utólag megbántam.

Esetleg amit te használsz mentést azt megoszthatnád. 

0

párdi
párdi picture

Szia
ECC korrekciot be kell kapcsolni mstar_p8k_sp436_cw8_s12L42   ha kész az írás akkor egy V nyomni .

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Most már megy, mint az ágyba ........, 27 hiba, bad block és működik, de ki tudja meddig vajon. :D
Igaz elég sokat olvasgattam utánna. :D

0

Gabor2
Gabor2 picture

Szia-
1-3 hónap, s visszatér.

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Tudom de eddig mindig sok volt az ECC hiba a bontott Nand-ban, elvileg a leszedéskor megnyekken a melegtől.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Én is RT809H programozót használok. Eddig csak néhány kísérletem volt booltlopos samsung smart tv-vel, Skip Bad Block and Data Realing beállítással írok aliexpressen rendelt flash-t. Többnyire sikerül. Az eredetit megírva nekem mindig újra elromlott néhány perc vagy néhány óra múlva.
Az eredetiben is 5-6 bad block volt, meg az újban is. Mégis az új lett csak tartós.
Érdekes, hogy egy tiz év körüli toshiba flash-t írtam újra nemrég, és nem volt egyetlen bad block sem benne. ( igaz nem is lett jó a tv) Tehát úgy tűnik a samsung ebben sem egy világcsúcs...

0

proba
proba picture

Nem értek hozzá, nem is írtam még soha NAND-ot. Csak kérdésként merült fel bennem, ha ez is olyan mint a winchester, lehet először teli kellene írni a törölt bitek negáltjával, utána törölni, hátha akkor megtanulná, mely cellák valóban hibásak. Bár lehet ezt alapban elköveti az író, akkor bocs. 

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

csak megosztani tudom a bánatomat veled, mert amikor olyan 5éve kezdek jelentkezni ezek a bootloop hibák az NAND-kal egy belgrádi fickó többek között árulta az említett samsungokhoz a programozott NAND-t. Olyan 6000 Ft-ba kerűlt darabja de mindegyik sikeressen működött. Most nemrég a szomszédom hozott szervízre 1 ilyen samsungot. A belgrádi fickó számát elveszítettem de találtam 1 másikat aki programozott NAND-ket árúl, nagyjábol ugyanazon áron. Meg is jött az IC és dobtam 1 hátast, ugyanaz a bootloop maradt. Habár a kolegák óva intettek mielőtt megrendeltem volna, hogy nem biztos, avagy szinte biztos, hogy nem fog működni vagy1-2 hét után visszahozzák a készüléket mert az NAND-k gyatrák, bármit is ír rajtuk. Jelentettem is a fickónak, hogy gond van az NAND-vel azt felelte, kűldjem el a lapot és még ráfizetéssel megjavítják. Megköszöntem, a 6k Ft-nyi pénzt buktam, a szomszéd vásárolt 1 másikat és okultam saját pénzemen, habár mint már említettem a kolegák szóltak, hogy ne csináljam.

üdv

0

kekestv
kekestv picture

Köszi a válaszod.
üdv.

0

Sponsored links