You are here

Samsung UE40F5300 LCD T-Con javítása Megoldva!

3 posts / 0 new
Last post
c_jani

Üdv!
Asztalra került egy Samsung UE40F5300, nincs háttér-világítása (sem képe, mint kiderült később).
Egy marék led cseréje után a háttér jól működött, amikor is kiderült, hogy nincs továbbra sem kép.
Mérések után a T-conon lévő, a 12V-os tápági 3A-os SMD biztosíték szakadt.
Zárlatot nem tudtam mérni, így kiváltottam. A Q300-as SMD tranzisztoron nem jut át feszültség. A tápegység oldalán lévő szalagkábelt kivéve a másik oldalon lett kép, azon az oldalon pedig teli fehér. Átmértem a kijelzőn lévő összes, mérhető alkatrészt, nem találtam kirívó értéket. A megfelelő pontokon tápról mértem áramfelvételt, a másik, működő oldallal hasonló.
Aztán ráakadtam itt, a Tanyán egy topicra, ami ugyan ezzel a T-connal (RUNTK 5351TP) foglalkozik: https://elektrotanya.com/content/samsung-ue32f5300-hang-van-kep-nincs Lehet, hogy nem is a kijelző (CY-HF400BGSV1H) a bűnös? Kérném, ha valakinek van tapasztalata ezzel a lappal, adjon már valami támpontot, hogy ez a kijelző vagy a T-con hibája. Köszi! J.

Eredmény: a kijelző bal oldalán a legalsó COF zárlatos. Sajnos, az eddigi munka kárba veszett, ha nem nézem azt, mit tanultam belőle...

Comments
Hjoco

Szia!

Ha tényleg zárlatos akkor nyugodtan tépd le, azon az oldalon letépheted a többit is. A túlsó oldali cof-ok teljesen jól ellátják az egész kijelzőt.
Közelről látszik kicsit hogy ritkábbak a sorok, de bőven használható lesz.
 

0

Vote up!

You voted ‘up’

lacoka

Szia
A RUNTK 5351TP-én a ráírt feszültségek azok jók ? mi lesz a tv további sorsa ? azon a panelon ahova a 2 szalag kábel megy néha egy két kondi átmegy zárlatba nehéz megtalálni

0

Vote up!

You voted ‘up’