You are here

Samsung UE40F5300 LCD T-Con javítása Megoldva!

3 posts / 0 new
Last post
c_jani
c_jani picture

Üdv!
Asztalra került egy Samsung UE40F5300, nincs háttér-világítása (sem képe, mint kiderült később).
Egy marék led cseréje után a háttér jól működött, amikor is kiderült, hogy nincs továbbra sem kép.
Mérések után a T-conon lévő, a 12V-os tápági 3A-os SMD biztosíték szakadt.
Zárlatot nem tudtam mérni, így kiváltottam. A Q300-as SMD tranzisztoron nem jut át feszültség. A tápegység oldalán lévő szalagkábelt kivéve a másik oldalon lett kép, azon az oldalon pedig teli fehér. Átmértem a kijelzőn lévő összes, mérhető alkatrészt, nem találtam kirívó értéket. A megfelelő pontokon tápról mértem áramfelvételt, a másik, működő oldallal hasonló.
Aztán ráakadtam itt, a Tanyán egy topicra, ami ugyan ezzel a T-connal (RUNTK 5351TP) foglalkozik: https://elektrotanya.com/content/samsung-ue32f5300-hang-van-kep-nincs Lehet, hogy nem is a kijelző (CY-HF400BGSV1H) a bűnös? Kérném, ha valakinek van tapasztalata ezzel a lappal, adjon már valami támpontot, hogy ez a kijelző vagy a T-con hibája. Köszi! J.

Eredmény: a kijelző bal oldalán a legalsó COF zárlatos. Sajnos, az eddigi munka kárba veszett, ha nem nézem azt, mit tanultam belőle...

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Ha tényleg zárlatos akkor nyugodtan tépd le, azon az oldalon letépheted a többit is. A túlsó oldali cof-ok teljesen jól ellátják az egész kijelzőt.
Közelről látszik kicsit hogy ritkábbak a sorok, de bőven használható lesz.
 

0

lacoka
lacoka picture

Szia
A RUNTK 5351TP-én a ráírt feszültségek azok jók ? mi lesz a tv további sorsa ? azon a panelon ahova a 2 szalag kábel megy néha egy két kondi átmegy zárlatba nehéz megtalálni

0