You are here

samsung UE40F5570 HDMI stby és a TV beindítási idegbaj

5 posts / 0 new
Last post
bluemoon
bluemoon picture

Tisztelt kolegák,

a címben szereplő TV van feltüntetve de már találoztam több olyan "okos" TV-kel amelyeknél ugyanazzal az idiótasággal kell megbírkózni. A baj ugyanis ott kezdődött amikor a régi samsung-omat (a képernyője már jócskán beporosodott belűröl) lecsereltem egy grundigra, nagyobb, full HD stb (klassikus majomcsapda amelybe én is beleléptem). Bekapcs TV, HDMI1 kiválasztva, nincs jel üzenet a képernyőn. Na, nem találtam el a bedugást, HDMI2 kiválasztva, ugyanaz. Na szépen nézek ki, egyik HDMI sem működik. SCART bedugva, beugrik a kép. SCART kikapcsolva, HDMI ideoda kapcsolgatás semmi.
Kikapcsolom a TV-t és azon golnodolkodám, hová tettem el a cigaretta pörnyetartót amely mindig kéznél volt amig dohanyoztam, jó fél kiló ólomkristály, kinyírom a barmot. Miután kihűltem, majd bekapcsolom. Véletlenűl a műholdas beltéri távirányítón nyomom meg a piros gombot és kikapcsolom. A francba. Megnyomom megint a beltéri piros gombját és amig kerestem a TV táv-ját egyszerre csak beugrik a beltéri boot-képe és megy minden ahogy kell. Kikapcsolom a tv-t, bekapcsolom és megint a nincs jel üzenet vigyorog vissza. kikapcs TV, kikapcs beltéri, bekapcs betéri a TV bekapcsol. OK, valahogy lenyeltem. Hazajön a kedves feleségem, TV bekapcs, nincs jel. Kedvesen ordít a telefonba, hogy a TV nem működik. Igyekszem elmagyarázni neki. Nagynehezen beindúl. Hazajövök a munkábol, TV bekapcs, nincs jel üzenet, a francba, összekevertem a lépéseket. TV leszerelve,, felhoztam az öreg, poros samsungot, bármilyen sorrenben minden működik. Most egy a címben feltüntetett samsungal harcoltam amig be nem sikerűlt a HDMI bemeneten képet varázsolni. 
A kérdésem az az, hogy hogyan lehet ezt a STBy marhaságot orvosolni, van-e valami menü tétel, vagy bármi ami eltörli ezt a baromságot.

üdvözletem a megértő kolegáknak
 

Comments
thomas123
thomas123 picture

Haver Philips-e ugyanez. Ha megy a beltéri és úgy kapcsolja be a tv-t, nincs jel, akárhogyan kapcsolod. Ha előbb a tv-t és utána a beltérit, akkor tökéletes. Így megy pár éve. már megszokta.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Hasonló szívásom volt egy falra akasztott 46 colossal. Felrakás előtt bedugtam a HDMI-t, aztán felakasztottuk a Tv-t. T-home-os beltérit bedugom, bejelentkezik a logo, majd nincs jel. Persze le kellett volna venni a falról, hogy másik HDMI-be dugjam. Na ne. Elő a régit, rádugtam a boxot scarton, majd csináltam egy gyári visszaállítást. Ezután már kifogástalanul kezelte a HDMI-t. 
Remélem neked is bejön.
Üdv: Jácint

0

bluemoon
bluemoon picture

Szevasz,

SCART-on beugrik mindig, de bármit állítottam, mindodáig amig a sorrendet nem tartottam be, addig semmi HDMI. 

üdvözletem

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Indítsd el a set-top boxot scarton, hogy lásd a képet, de a HDMI is legyen bedugva. Aztán indítsd el a gyári beállítások visszaállítását a set-top boxon, de amint rányomszl, húzd le róla a scartot, a TV-t pedig kapcsold HDMI-re.

0