You are here

Samsung UE40F6340SS tévé ki/be kapcsolgat (megoldva)

5 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Nevezett készülék bekacsolást követően (kép nincs) indul pár másodpercre, majd visszakapcsol készenlétre és újrakezdi. Háttér egy pillanatra felvillan. Sajnos olyan rövid időre, hogy mérni nem tudtam a feszültséget. Többi feszültség rendben levőnek tűnik. Háttér rendben. Felvillanáskor olyan, mintha túl nagy lenne a ledekre jutó feszültség, bár ez csak "megérzés". Ismeri valaki ezt a táp/meghajtó panelt? Vagy nem is ez okozhatja a problémát?
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Jobban átmérve és lekövetve a dolgokat kiderült, main hiba az ok. Konkrétabban az 1.8V-os ág zárlata, amiért a proc tehető felelőssé...
Vagyis :szetver: és jöhet egy main csere.
Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

BUBU
BUBU picture

Szia Zoli!

Nemrégiben volt egy hasonló hibám igaz az egy 50colos 8000-es széria volt, ami élvilágítós kivitelű háttérrel van szerelve.
A lényeg led sorok házastól való cseréje után megszűnt a ki kapcsol újraindul háttér felvillan hibajelenség.

Üdv :
BUBU

0

Vote up!

You voted ‘up’

Istvan78
Istvan78 picture

Szia!
Szerintem a háttér tílt le,túl nagy áram felvétel miatt.
Ki kellene zárni hogy nem e a meghajtó rész a ludas, vagy a LED-k körül nincs minden rendben.
Üdv Istvan78!

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Én is háttérre gondoltam, de szétszedve sem találtam benne hibát. Sorokat egyben és ledeket egyenként is ellenőriztem. 7 sor van benne, soronként 13 led, amiket 3x2+1 csoportban hajt a driver. Ennek megfelelően van kialakítva a négy meghajtó fokozat, amiknek kondenzátorain érdekes értékeket mérek. A különálló sorhoz tartozón 39V, a többin 96V van jelen. Ennek ugyebár pozitív ága megy direktben a ledekre és negatívját szabályozza driver fokozat, amit viszont nem tudok mérni rendesen, mert túl rövid az idő míg lekapcsol. Két vezérlő IC dolgozik...
Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’