You are here

Samsung UE48H4600 háttérvilágítás hiba jelleg

4 posts / 0 new
Last post
Tibus
Tibus picture

Kedves Szakértők,

Van egy Samsung UE48H4600AK TV-m háttérvilágítás hiba gyanúval. Valóban egy LED zárlatos volt, amit ki is cseréltem ideiglenesen. Viszont utána sem volt világítás. A táp és alaplap közötti kábel csatlakozóját kihúzva van világítás.

Rájöttem, hogy a világítást egy K72-es jelű SMD FET (Q203 az alkatrészszáma, azt hiszem 2N7002-es FET) kapcsolja, aminek a gate lába mindig 3.3V-ot kap és ez húzza le földre a háttérvilágítás vezérlővonalat. Ha jól láttam, akkor a gate egy soros ellenálláson keresztül egyből a processzorból kapja a jelet, amin van talán még egy felhúzó ellenállás.

Úgy üzemel most a TV, hogy a tápkábel 10-es erét (BLU ON/OFF) kikötöttem, ahol a háttérvilágítást kapcsolná, így megy a háttér és kép is van (sötéten is volt kép lámpával).

Nem találtam hozzá kapcsolási rajzot, így elég nehéz bogarászni. Vajon mi lehet? Ennél is a BGA forrasztás engedett el?

Illetve van még egy furcsaság, hogy a TV-t nem lehet kikapcsolni a távirányítóval. Tehát veszi a kikapcsoló jelet a TV, elmegy a kép az LCD-n, idővel kikapcsol a háttérvilágítás is (valószínűleg a PWM-et veszi le), de nem világít a standby LED, és innen senki sehova. A távirányító jelét veszi, de csak a kihúzás segít, azzal lehet újra standby-ba állítani, akkor világít a LED is. Azt el tudom képzelni, hogy nem kapcsol ki a táp, ha nem kapja meg a háttérvilágítás kikapcsolójelét.

Köszönöm, ha van valami ötletetek!

Üdv,
Tibor

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szoftver és/vagy flash hiba. A szoftvert ki kell olvasni az eredeti memóriából és átírni egy újba.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Tibus
Tibus picture

Szia!

Köszönöm szépen a választ! Ő lenne az? Hű, akkor őt nem cserélem már ki olyan könnyen. És ha szoftver/flash hibás, akkor nem olvasom ki a hibát is?
 

File csatolás: 

0

Vote up!

You voted ‘up’

manyizoli
manyizoli picture

Szia, 

Jobb esetben emmc csere és új tartalom írása, a régi tartalom is kell hozzá hogy 100%-os legyen a tv, védett tartalmak stb. Azért nézd meg hogy a processzor nem-e melegszik nagyon, lehet processzor hibás is.
Ez már nem flash IC cseréje :D
 

0

Vote up!

You voted ‘up’