You are here

Samsung UE50 TU8000 újraindulgat sötét képpel

5 posts / 0 new
Last post
SirRobin
SirRobin picture

Szervusztok!  Egy 2020-as, Samsung UE50 TU8002 szériás 4K LED TV ma reggel elsötétült és pár mp múlva újraindult, értelmes kép nélkül (sötétkék háttérrel), a kábelen jövő ingyenes TV jelből műsorhangot ad, pár mp múlva ismét újraindul. Egyszer a Smart TV logo is bejött, de általában nem jön fel.
Távirányítóra, bekapcsoló gombra nem reagál, áramtalanítás után sem javult meg. A legújabb, 2023. októberi fw van rajta. Szerintetek az elmondottak alapján javítható rentábilisan? Ha igen, Veszprémben ismertek ilyen mágust?

Köszönöm időtöket, segítségeteket

Comments
F-Yoci
F-Yoci picture

Ezek sajnos mind kijelzőhibásak, hetente átlag 3db jön be ugyanebből a típusból.  Ragasztott kijelző, cseréje új kjjelzővel 90...120 ezer között mozog beszerzéstől függően.

1

SirRobin
SirRobin picture

Szervusz,
Köszönöm szépen a választ. Ha a cserélt kijelzővel ismét kibír ugyanennyit (kb 3 évet), akkor nem kérdés, hogy érdemes javíttatni.
A kijelző ezen kívül már "foltos" is volt, azaz bizonyos színkombinációkban látszódott, hogy nem minden LED van a helyzet magaslatán... Ezzel együtt kb 150 ezerre saccolom a javítást, ami már elgondolkodtató. :/
Szép napot!

0

Shizo
Shizo picture
**

Huzd ki az LVDS kabelt, akkor is ujraindul ?

0

SirRobin
SirRobin picture

Szervusz,
A TV még a falon van, nem szedtem szét, de szerintem nem is fogom... Bátor és kísérletező kedvű ember vagyok, de időhiánnyal küzdök. Elgondolkodok egy újabb modell beszerzésén, aminek az alkalmazásai közt már az NBA is ott figyel...

Szép napot, köszi, hogy segíteni próbáltál.

0