You are here

Samsung ue50h6270 nincsen kép..

8 posts / 0 new
Last post
tams
tams picture

Sziasztok Samsung ue50h6270ssxzg televízión nincsen kép.

Hang van ,háttérvilágítás van, hangerő gombra reagál,pittyenik olyan samsungosan,emeli csökkenti a háttérvilágítást üzemmód váltásnál.Kérdésem az lenne ,hogy ez t-con panel hiba,vagy főpanel hiba?

Segítséget előre is köszönöm.

Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Ez is az is lehet. Első körben megvizsgálnám a t-con modult. Meg vannak-e a szükséges tápfeszültségek. Ha ezek rendben vannak megnézném érkezik-e az LVDS kábelen jel a main boardrol. Ha igen, akkor a t-conmodul hibás, ha nem akkor a fö panela ludas.
László

0

tams
tams picture

ui: tápok megérkeznek a t con ra

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

"ui: tápok megérkeznek a t con ra"

Ebből te mit derítenél ki?
A képen van egy bizti,azt nézted?

File csatolás: 

0

tams
tams picture

igen néztem,a tcon meg csinálja a 3,3v,5v,1,2v ot, a 12,6 is megérkezik rá.a rajta lévő hűtőbordás ic is melegszik,mint ha műkődne,de nincsen képem. a t-con panelen vannak visszajelző ledek azok is világítanak

0

tams
tams picture

az lvds kábelen mivel tudok mérni jelet,hogy kizárjam a főpanel hibát?

0

mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Valóban egy oszcilloszkóp a legegyszerűbb megoldás az LVDS jelek vizsgálatához. Ha megnyomod a menü gombot, akkor a működő tv esetében látható a kijelzőn. Ennek a videó tartalmát láthatod az LVDS kábel vezérlö érpárjain. Ha nincs semmilyen mérhetö, kiértékelhetö jel a kábelen, akkor a digitális panelen van a hiba. Nagy valószínűséggel processzorhiba lesz, vagy valamelyik RAM lesz hibás. Az is lehet,hogyegy BGA rework segit a probléma megoldásában.
László

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

Van oszcilloszkópod?
A/V-n van kép?
Ohm-mérővel mérd meg az LVDS kábelt.
A képen nyomon követve,video-scaler-t-con/video jel,képátalakító,időzítő.
Hogy mérni tudj annak feltétele a működés ismerete.

Main vagy fő panel, felel minden jelfeldolgozásért, amivel belépnek a tv bemenetére /DVB,tuner, SCART, HDMI, VGA vagy RCA bemenetek) ami feldolgozásra és megjelenítésre kerülnek az LCD-kijelzőn.

Tuner és videó jelfeldolgozás: Itt van a tuner analóg és digitális jelfeldolgozás.
Vezérlés: amely magában foglalja a mikroprocesszort eeprom, amelyet szintén a TV vezérel. Az I2C buszon keresztül figyeli az összes buszra épülő integrált áramkört.
Scaler: amely felelős az összes olyan videó jel átalakításáért, amelyet az LCD panel meg tud jeleníteni. Ez a folyamat több SDRAM memóriát igényel, amelyek írják és végzik az átalakítást. Ez a rész a fény, a kontraszt, a színtelítettség és egyéb szükséges korrekciók szabályozásáért is felelős, mielőtt a jeleket elküldené a kijelzőre.
LVDS: (Kisfeszültségű differenciál jel) a digitális jeleket a Scaler és az LCD kijelző között továbbít egy kábelen keresztül. Ezek a jelek kisfeszültségűek (0 és 1, 2 V között) és nagyon nagy sebességgel, minimális zajszint mellett vannak jelen.

File csatolás: 

0