You are here

Samsung UE50TU8002K Újraindul, de kép nincs rajta?

9 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Most került hozzám, azzal a gonddal hogy csak szürkés kép van rajta, és utána újraindul. Lehúzott main-nal megy a háttér, de visszadugva már nem. A main és a kijelző közötti kábel nélkül is megy a háttér, de kábellel nem. Ezen a tv-én nincs külön T-con, az a kijelzőn van, és ha elfelezem a két félt akkor is csak szürkés kép van a tvén, de akkor nem kapcsol ki. Most main-board-al, vagy a kijelzőn van valami zárlat?

Comments
F-Yoci
F-Yoci picture

Egyértelmű LCD hiba, zárlatos belül valószínű a COG , sajnos mind ilyen, TU, AU, QE, ami Panda (CC500PV) kijelzővel van szerelve. Ezen kár túlóráznod már... Ja és a T-CON az alaplapon van, nem a kijelzőn...

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Az alaplapon át lett kötve a táp csatlakozó melletti átkötés, így meg lett a VGH feszültség, és kép is van a készüléken. A youtube-on egy csomó videót találtam, és próbát követően elindult a tv.

0

joepapa
joepapa picture

Nekem indulgat kb 400 hasprésnyi ideig (fitt samsung) aztán működik ha kikapcsolod bekapcsolod jó, ha öbb órát kikapcsolod megint kell 400 hasprést csinálnod mire elindul. Érdekelne mi ez az átkötés dolog. Az enyém is tuti COG zárlatos, mozgó hosszúságú csíkos is. De ha gyorsabban bekapcsolna tőle, mert pl védelem nélkül elindulna akkor én is átkötöm, kárt már egy nulla értékű tv ben nem teszek.

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia a videón lefényképeztem amit én is átkötöttem, ide felteszem.

File csatolás: 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Köszi! Ezt a verziót még nem láttam, ez valami újabb hackelés, eddig a kijelző CKx vezérléseit matatták, de majd kipróbálom, bár nemtudom mit csinálhat egy hibás kijelzővel egy T-CON átkötés... A legtöbb azért csíkosodik is... Kiváncsi leszek így a várható élettartamára...

0

manyizoli
manyizoli picture

Ez csak a T-con feedback, ha nincs kijelző rádugdva akkor nincs kijelző feszültség.
Sok 4K-s kijelző fél kijelzővel nem indul, na ezért mert ez nincs meg, a visszacsatolás.
Ha a kijelző zárlátos akkor vagdosni kell, a rossz oldalon. De kicsi az esély hogy jó legyen, álltalában csíkos lesz.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Nem néztem még, tehát ez a szokásos FB-TR... mint más, régebbi készülékeknél is volt, csak nincs feliratozva.... Akkor már értem.

0

cucuka
cucuka picture

Szia!
Ez a széria mind kijelző zárlatos, kukába vele.

0

Sponsored links