You are here

Samsung UE55M5502AK Vodafone Tv média box-al idővel nem érzékeli a forrást

4 posts / 0 new
Last post
Gyula83
Gyula83 picture

Sziasztok,

Segítségeteket szeretném kérni a fent említett Tv vel kapcsolatban.
Vodafone Tv szolgáltató által biztosított médiabox-al használnám HDMI-n keresztül. A jelenség, hogy rendszertelen periódusonként elmegy az adás és kiírja, hogy nincs jel/forrás. A mediaboxot kikapcsolom meg be és újra megy egy ideig. 3 médiaboxom van itthon és a másikkal is ugyan ez. Cseréltem HDMI kábelt illetve próbáltam másik HDMI bemenetet is viszont nincs változás.
Valahogy úgy érzem, hogy ez nem a TV hibája lehet vagyis inkább a két eszköz akadhat vhogy össze.
UPC müholdas TV nél mikor használtam nem volt ilyen probléma.
Valaki találkozott már hasonlóval?

Szerintem megértitek de nem szeretném ezt a TV t lecserélni

Előre is köszönöm
Üdv Gyula

Comments
lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Nekem is ugyanezt csinálja, a TV márka más. A médiabox-on levő LED-nek három állapota van: halvány piros, erős piros, fehér. Kikapcsolva halvány piros. Bekapcsolom, valamit csinál (talán bootol), ekkor erős piros. A tévén megjelenik a Vodafone logó, ekkor fehér. Gyakran nem lép tovább az erős piros állapoton. Ekkor áramtalanítom, és utána általában megjavul.

Ezzel a dobozzal amúgy is van egy csomó bajom. Az egyik, hogy az EPG gyakran nem frissül, ekkor nem lehet időben előre-hátra lépegetni egy adott csatornán, azaz nem lehet műsort választani. Azt írja ki, hogy nincs elérhető információ. Mivel én szinte soha nem élő műsort nézek, hanem a műsorvisszajátszás funkciót használom, ez így használhatatlan. Ha áramtalanítom, és visszakapcsolom, akkor megint jó 1-2 napig.

Olyat is csinál, hogy kiválasztok egy műsort, de a képernyő alsó részén nem frissül a műsorról az információ, hanem egy másikat mutat. Tehát csak a címét tudom, azt hogy mi a műfaja, stb. azt nem.

A másik, hogy nem írja ki az éppen nézett kiválasztott műsor műfaját. Mivel az EPG azt nem írja ki, csak a gyártási évet, a hosszát, és a nemzetiségét. Szeretnék vígjátékot nézni, erre előhoz egy horrort. Csak akkor írja ki, ha megnyitom a műsort, és kiválasztom a további információ gombot. Tehát sok gombnyomás ide-oda, közben megy az élő műsor, öldösik az embereket a zombik, habár én pedig nevetni szeretnék.

A harmadik, hogy az EPG-nél a műsor hosszát jelző sáv nem mindig fér el a képernyőn. És pont az eleje csúszik ki balra, ahol látszania kellene, hogy visszajátszható-e, rögzíthető-e az adott műsor, azaz ott van-e a kis nyíl vagy karika.

És még sorolhatnám...

Üdv, lcsaszar

0

Gyula83
Gyula83 picture

Köszönöm!
Úgy érzem akkor ez küszködés lesz

0

KGL
KGL picture

Szia!

Azért van mert egy nagy rakás fos az a box, mi is szívunk vele, ramdom TV márkakkal csinálja ezt. Próbáld meg, hogy a TV beállításaiban minden jelminőség/képjavitó/szépítő funkciót kikapcsolsz, szintúgy az mpeg javító elmosódást megszüntető élesítést ígérő funkciókat, hdr meg trucolor és társai szintúgy. Ez minden TV-n máshogy van elnevezve de ki lehet logikázni ezeket. Sokszor segít, de néha még ez sem. :( Kérni kell a cserét a szolgaltatónál ha nincs más. 

0