You are here

Samsung UE55MU6179UXZG - háttérvilágítás elindul, majd újraindul - megoldva

6 posts / 0 new
Last post
yohnsee
yohnsee picture

Sziasztok,
kérnék egy kis segítséget a fenti készülék javításában.
Induláskor bekapcsol a háttérvilágítás, de még logo vagy bármilyen képi tartalom előtt kikapcsol. Eltelik 4-5 másodperc, majd újrakezdi.
Merre induljak a hibakeresésben? Eprom, flash?
A maint lehúzva a háttérvilágítás folyamatosan megy, így kizárom a led hibát.
Alaplap: BN94-12774A (BN41-02568B)
Üdv,
János

Comments
yohnsee
yohnsee picture

Úgy néz ki, megoldódik. Alaplap cserére szavazott a tulaj.
 

0

yohnsee
yohnsee picture

Egy kis fejlemény, gondoltam megosztom veletek. 
Nem tartom magam amatőrnek, de most mégis átsiklottam egy igen komoly dolog felett. A készülék valódi hibája a buffer panel - lcd kijelzőt összekötő egyik flexibilis nyák volt. Fizikailag meg van sérülve. Képet mellékelek, nem tudom mennyire látszik. Közöltem a tulajjal, ő állítja, hogy senki nem nyúlt hozzá. Én pedig állítom, hogy egy bolt, ahol szépséghibás termékeket adnak el garanciával, nem csinál ilyet. Ugyanis egy ilyen helyről vette a tv-t. 
A nevezett összekötő meg volt tákolva kapton szalaggal, ilyet nem hiszem, hogy bármilyen szerviz kiad a kezéből.
Gondoltam ezt leírom, hátha a jövőben valakinek hasznos lesz. 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Sajnos különböző outletekből származókészülékekben sajnos már mi is sok galádságot láttunk annak érdekében, hogy el tudjanak adni nagy mennyiségű cuccot gyorsan, aztán megszünik a bolt, garanciát nem lehet érvényesíteni. A másik része a dolognak, hogy az ügyfelek is rengeteget ferdítenek a dolgokon, letagadnak szinte bármit, ha az az érdekük. Ilyen esetben lehetséges, hogy sosem derül ki a valódi előélete. Minket nemrég egy majdnem  1 milliós Sony  OLED TV-vel húzott be a csőbe a kedves ügyfél, villámosként hozta, alaplap + táp csere után elvitte, majd visszahozta pár nap múlva, hogy időszakos képhibája van... Levert a víz, mi ilyent nem láttunk rajt tesztelés alatt. Újra futottuk a köröket, még egy alaplapot rendeltünk, stb,  néha tényleg jelentkezett csíkozódás a bemenetekről rövid ideig, OSD, Smart rész jó... Aztán több hét próbálkozás, idegeskedés, rengeteg macera után kiderült, hogy kijelző hibás, 2017-ben lecserélte a sony németországban, Ő ott hibásan vette meg olcsón, eddig úgy használta, most pedig rajtunk kérte számon, hogy a javítás óta ilyen...  Undorítóak néha az ügyfelek :(

0

yohnsee
yohnsee picture

Szia,
ettől azért erősen kinyílt volna a bicska a zsebemben.
Szerencsémre ilyenbe még nem nyúltam, de nem is szeretnék.
A szóban forgó bolt évek óta üzemel, a jövőjéről nem tudok mit mondani, majd meglátjuk.
Egy apró adalék még a sztorihoz: a készülék hátlapján lévő garanciajegy (a bolté) fel volt törve, viszont volt még egy garanciajegy a kijelző COF-ok takarólemezén. Ennek a megbontása nélkül nem férhet hozzá senki a fentebb említett fóliákhoz, viszont ez érintetlen volt.

0

L@Jani
L@Jani picture

Üdvözlet!

Sajnos, sok outlet ilyen, az embereket becsapják, hogy szállítás sérült terméket árulnak, csak ez nem így van!!
Mivel, gyakran a gyári szám le van satírozva ,nem hiába, a gyártó csinálja, hogy utána ne lehessen rá, vagy a gyári számra hivatkozni, meg a szállítás sérült terméknél megkapod a gyári garanciát! Mondjuk, egy TV-n nem tudom mi is lehet szállítás sérült ? Legtöbb esetben törik a kijelző, elég ritka a más fajta hiba.
A javítás az sajnos gyakran ilyen! /Elnézést a javítás kifejezésért/ , egy outletes szerviz ajánlata Xbox BGA javításra, tekerd be törölközőbe, és járasd 1 órát, majd kapcsold ki és várd meg míg kihűl ,majd megint be, és menni fog, ők is így "javítják" 

Szóval, simán előfordulhat az általad leírt "javítás"

Üdv:Jani

 

0