You are here

Samsung WF0508NXWG mosógép szivattyú helyett a betöltő szelep megy :) (LEZÁRVA)

3 posts / 0 new
Last post
MáthéTomi
MáthéTomi picture

Szép napot!Egy kis segítséget kérnék hátha valaki már találkozott a hibajelenséggel.A címben jelzett mosógép egy érdekes dolgot művel,a szivattyú helyett ugyanis az egyik vízbetöltő szelep működik.Nincs megcserélve sehol,mert ha normál mosóprogramot indítok akkor is a vízbetöltő szelep megy(de akkor kell is neki)De ha egy sima centrit indítok,meghúz a szelep,jön a víz,a dob elindul rendesen,aszivattyú meg nem megy.Elektronika átnézve,rajz szerint minden a jó helyre van kötve,motor,fűtőszál kipucolva.Eeprom hibára gyanakszok,a tulaj állítja,hogy nem de én látom,hogy valaki már túrkált benne.Ha valakinek megvan hozzá a progi azt megköszönném.

Comments
lapatnet
lapatnet picture

Üdvözlet !

A SAMSUNG mosógépek nem az EEpromban tárolják a softwaret. A program állását mentik szakaszonként, hogy áramszünet után tudja folytatni a programot a gép. Ha egy program hibátlanul lefutott akkor kikapcsoláskor FF el tölti fel az EEpromot. Ez elevileg az a programkapcsoló ahol az erősáramú rész a gép jobb oldalán van a processzor a kezelőlapon és egy fekete valamint egy fehér csatlakozón keresztül csatlakozik egymáshoz a két egység. A nyomtatott áramkör alkatrészek között hajlamos az átvezetésekre, logikai szintek más portokra történő átvitelére. Valamint előlapból és erősáramú panelból is 2 verzió létezik. Ha a rev.1 előlaphoz rev.2 panelt csatlakoztatnak akkor előfordulhat abnormális működés.

0

Vote up!

You voted ‘up’

MáthéTomi
MáthéTomi picture

Még annyit,hogy a kábelezés is jó,fent az elektronikán minden részegységet tudok mérni.A panel nyakon van öntve valami szilikonnal,égésnek sérülésnek semmi nyoma/szaga.

0

Vote up!

You voted ‘up’