You are here

Samsung WF8714 mosás után centrifugálásnál nem szivattyúz

4 posts / 0 new
Last post
proba
proba picture

Hoztak egy Samsung WF8714 típusú mosógépet, azzal hogy mosás végén benne marad a víz.
A mosási és öblítési programnál, a program végén a vizet leszivattyúzza, utána a dob felpörög rendesen, de a vízszivattyú leáll egész centrifugázás alatt. Igy a már kicentrizett vízben keveri a ruhát. Ekkor a gépet leállítva, a szivattyúzó programot elindítva, rendben leszívja a vizet, valamint ha a  centrifuga programot indítom el az is rendben lemegy.  Dugulás szerintem nincs,  mert a szivattyú már leszívta az összes vizet, de mivel leáll, így természetes, hogy a víz ott marad. (a csak centrifugázó programnál folyamatosan megy ) Olyan mintha a programja megsérült volna.
A vízszint érzékelőjére gondoltam még, de az elektronikus, így nem tudom tesztelni, vízbeengedésnél jól működik, leszivattyúzásnál, ha elfogy a víz, csak akkor hagyja abba.,csöve tiszta.

Comments
janyka30
janyka30 picture

Szia.
Mivel Samsungról van szó, az elektronika nagyon sok esetben forr. hibás. Kiszedném a gyantából és átnézném, a főbb részeket újraforrasztanám.
Elég sok hibára ez lett a megoldás nekem Samsung -nál.

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano picture
*****

Hello !
Vízszintszabályzó csere ?

0

Vote up!

You voted ‘up’

proba
proba picture

Valami IC-s befúvásra nem kattog, szivattyúzásnál, vízbeengedésnél, leszivattyúzásnál jó. Mosási, öblítési folyamat után centrfugálás előtt leszívatja a vizet egészen amíg el nem fogy ( se nem előbb se nem később hagyja abba). Utána a szivattyú leáll indul a centrifuga, sajnos a kicentrizett vizet viszont ott hagyja. Ha direkt centrifuga programra állítom, előzetes mosás, vagy öblítés nélkül, akkor rendesen működik.

0

Vote up!

You voted ‘up’