You are here

Samsung,CW28C75V, KS3A,Csere után la 7845 ,nagyon melegszik...

9 posts / 0 new
Last post
zsoltika
zsoltika picture

sziasztok
Adott a címben szereplő tv, la7845 cseréltem ,működik, de nagyon melegszik az ic.Tápok rendben,tápfesz szűrő
470uf cserélve,100uf az la 7845 körében cserélve,ic,jól működő tv -ből átrakva,tanácstalan vagyok,rám fér a segítség.

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Sziasztok!

LA7846 beépítését javaslom! (ld. a csatolmányt lentebb)
Jóval többet tud disszipálni, mint az LA7845, mert a tokozása lényegesen kisebb termikus ellenállással rendelkezik. Beültethető a nyákba, de a hűtőbordára kell két új lukat fúrni a felfogatásához.

Üdv:
Fülesmester

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Helló

Ez nagyon meleg amikor megy rendesen.
Adjál neki + ba hűtőbordát.
Ha a tápot leveszed rossz lesz a kép,amit nem biztos hogy egyből észreveszel,a képváltásoknál már látható lesz ha kisebb a villany.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Csatolmány 3. hibaeset.

Üdv:
Fülesmester

File csatolás: 

0

zsoltika
zsoltika picture

SZIASZTOK
Elnézést,hogy nem reagáltam,de a35 éves érettségi osztálytalálkám szervezésével voltam elfoglalva.Az ügyfél kapott egy csere készüléket ,én meg szombaton fergetegeset buliztam a volt osztálytársakkal.Mostanra kezdem kipihenni a fáradalmakat és kezdek a SAMUHOZ.Köszönöm,hogy segítetek!

0

zsoltika
zsoltika picture

Sziasztok
Kész a tv .A FÜLESMESTER utasításait követtem a r821 változtattam ,hogy ne melegedjen annyira az ic/de azért rendesen melegszik/ Köszönöm mindenkinek a segítséget!!

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Ennél a típusnál valóban gyárilag ennyire melegszik az la7845. A gyakorlatban azért pár évet kibír, de mostanában átalakítom a tápellátását. Az ic gyártójának javaslatához képest kb 3-4V -al magasabb a feszültsége szimetrikusan a pozitív és a negatív ágon is.
Ez ellen én 2 -2 menetet tekerek a sorkimenő ferrit magjára valami szigetelt vezetékből, és a két táp dióda lábát kiemelve sorba kötöm az eredeti szekunder tekerccsel csak ellenkező irányba. Ezzel a módszerrel hőfejlődés nélkül tudom csökkenteni a tápját 3 -3 volttal.
Így már sokkal kevésbé melegszik, és még a legnagyobb képcsővel is tökéletesen tudja a szükséges képméretet linearitár hiba nélkül.

0

zsoltika
zsoltika picture

sziasztok,köszönöm a gyors válaszokat a tápok csökkentését megpróbálom,majd tudósítok a fejleményekről.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Nagyon szokott melegedni ! Olyannyira, hogy kézzel szinte nem fogható. A hűtőbordáját rendesen le kell tisztítani, és jól alákenni pasztával. Pót bordát rászerelni.

Üdv Stevepapa

0

Sponsored links