You are here

SamsungPS43D450A2W tipusu plazma kephiba

7 posts / 0 new
Last post
rakocziferi
rakocziferi picture

Udv a tanyazoknak!Fentemlitett samu rokonostol szivat:kb. hat honapja bekerult hozzam a szervizbe egy ilyen masina,tulaj allitasa szerint elobb kb.30 perc utan eltunt a feny,utana egyre rovidult a megvilagosult periodusok ideje,mignem teljesen kuka lett a feny.A doksik szerint vegigmertem minden feszultseget a tapon,atmertem a z-sus-t es az y modult is,semmi gyanus.Erre kollegaktol beszereztem minden elerheto modult(z-sus,Y,main,logic board) es beleprobaltam a dogbe.Kuka.Gyanum a pdp-re terelodott,tulaj megertoen hazavitte a spajszba hogy ha hasonlo cucc bekerul,behozza ujra hogy bizonyossagot szerezzunk.Ma behoztak samu ikerjet.Jelenseg ugyanaz,van feny par percig azutan rator a vaksag,hangja megy,de ennek eltunnek a Va Vsc Vs feszultsegei.Tap leellenorizve,z-sus modul cserelve,hiba marad.Jelzem ennek amig van fenye a kep egyes reszein piros pontok matrixa "tarkitja" a latvanyt.Ha valaki tobb tapasztalattal rendelkezik a temaval kapcsolatban kerem segitsen.
PDP tipusa S42AX-YB11
Koszonom a faradozasotokat:Feri

Comments
Jimmy
Jimmy picture

Szia!

Ilyen gépem van, nálam a táp forrasztásai melegedtek el, főként a táp kimeneti szűrőjénél.Ez tönkretette a X-main végfokozatát.Alaposan átforrasztgattam a melegedős, nagyáramú részt mindegyik panelen, illetve cseréltem a drótba ment végfeteket, és egy hozzá tartozó meghajtót.
Ezen kívüll a gyenge pont az Y-drive sok esetben.Azon belül is vagy a scan IC, vagy a panelen található talán 3db nagyobbacska SMD elkó, ami szeret üzem közben áthúzni, megégni.
X-main panelen pedig a kék kondi a kimenetnél.
Illetve az Y-main is szeret megégni, szóval nem egy 20 évre gyártott széria.

A panel csere-bere elsülhetett rosszul is, tönkretehette akár a jó panelt is.

Természetesen itt bármi más is lehet, mérés nélkül nehéz megmondani, a gyakoribb hibákat írtam.

A gyártó ír a panelek cseréjét követően egy sw frissítést is a hiba megismétlésének elkerülésére.
Paneleket én ugyan nem cserélgettem, de azóta is megy nálam a készülék.

Üdv,
Jimmy

0

rakocziferi
rakocziferi picture

Szia!Koszonom az infot.Atforrasztgattam a tapon a gyanus pontokat es utana mukodott anelkul hogy lealt volna par perc utan.A piros pontok matrixa az Y-sus modul hibajabol adodott.
Udv:Feri

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Ha kettő van belőle, akkor miért nem raksz össze gy működőt a jó kijelzővel?

0

agressiv
agressiv picture
*

Mert gondolom, mindegyik másé..

0

Gépklinika
Gépklinika picture

És ezt te kiokoskodtad a leírásából? Mert akár az ellenkezőjét is ki lehet hámozni a szövegéből...

0

agressiv
agressiv picture
*

Ma behoztak samu ikerjet.J

A behozták egyértelmű talán, samu a samsungot jelenti, az iker meg teljesen ugyanolyat, mint a másik. Mielőtt betrollkodsz valahova, olvasd el a szöveget és értelmezd.

0