You are here

segítség kérése

8 posts / 0 new
Last post
pihe
pihe's picture

Fél éves a laptopom és pár napja észlelem, hogy írás közben a kurzor elugrál, nem marad a leírt szó végén, több sort ugrik rendszertelenül. Mivel vakon írok, rettentően bosszantó. Másik problémám, hogy leírok jó féloldalnyi levelet és egy pillanat alatt elszáll az egész. Ez főleg olyan esetekben rossz, amikor nincs automatikus mentés. Az iwiw-es üzeneteknél pl. fordul elő, a hálózati kapcsolat teljesen megszakad, vagy visszamegy a kezdőlapra. Nem vagyok tapasztalt felhasználó, nem tudom jobban megfogalmazni a problémákat. Fujitsu Siemens Amilo a gép.
Lehet, hogy valamilyen vírus okozza ezt ? Az enter billentyű használatakor történt ez többnyire.
Köszönöm a segítő választ minden gyakorlott szakembernek. Rókarém

Comments
patiqs

Engem is bosszant a tapipad. Vajon miért megy ki manapság a divatból a trackpoint? Sokkal használhatóbb. Helyette subickolhatunk. :(

0

Vote up!

You voted ‘up’

pihe
pihe's picture

"...írás közben a kurzor elugrál, nem marad a leírt szó végén, több sort ugrik rendszertelenül."

Nem lehet, hogy írás közben véletlenül a hüvelykujjaddal hozzáérsz a "tapipadhoz"? (az a kocka amin az ujjaddal az egeret mozgatod)

0

Vote up!

You voted ‘up’

rókarém

Kedves PIHE!Nagyon lehetséges, hogy Neked van igazad, ugyanis szokatlan nekem ez a gépforma, korábban külön billentyűzettel dolgoztam. Most odafigyelek és az asztal szélére húzom a dobozt, hogy ne érjen rá a csuklóm. Most érdekes, nem ugrál, hogy így írok, NAGY vagy, szégyellem ezt a butaságomat, de soha nem dolgoztam laptopon még. A tanács nekem aranyat ér, hálás köszönettel üdvözöllek. (lehet, hogy az elszállást is ez okozta, ó én balfék!)

0

Vote up!

You voted ‘up’

pihe
pihe's picture

Nem csak Te vagy így ezzel, én is gyakorta elpöckölöm az egeret ilyen módon. ;)
Profibb laptopoknál épp ezért egy gombnyomásra kikapcsolható a tapipad, illetve átkapcsolható "pöcökegérre".

Az elszállást nem hiszem, hogy ez okozná, amennyiben a korábbi írásodra gondolsz: "a hálózati kapcsolat teljesen megszakad, vagy visszamegy a kezdőlapra."
A mondat második fele, "visszamegy a kezdőlapra" az még betudható lenne ennek a jelenségnek, de a hálózati kapcsolat megszakadásához kevés köze lehet.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Edmundson
Edmundson's picture

Szia!

Megírhatnád részletesebben azt, hogy "elszáll az egész".
Elsőként szoftveres proflémára gondolnék. Lehet féreg, vírus. Lehet, hogy haldoklik a böngésződ. Az nem derül ki, hogy milyen OP rendszert és programot (pl. böngésző)használsz ezért lehetetlen pontos választ adni. Próbáld leszedni és újratelepíteni a böngészőt. Ha Win-es Explorert használsz akkor a Win-t. Az amúgy sem árt időnként.

0

Vote up!

You voted ‘up’

rókarém

Kedves Edmundson ! Nem hittem, hogy ilyen gyorsan segítséget kapok, nagyon hálás vagyok érte. Mivel csak ugatom a témát, nagyon szégyenlem magam, PIHE javaslatát megfogadva nem tenyerelek rá a tapilapra, azóta nem ugrál a kurzorom. Lehet, hogy az elszállást is ez okozta. De: mindenképpen más böngészőt keresek, Windows XP, +2003-as van telepítve, a Vistát nem ajánlották, ez így volt a legolcsóbb. Én csak házilagosan használom, nem dolgozom ezzel.Korábban komolyabb felszereléssel dolgoztam, de sem softwer, sem hardwer ügyekkel nem kellett foglalkoznom, volt rendszergazda. Win Explorerem van, újra fogom telepíttetni (aki felrakta, azzal - szakember). Nagyon beijedtem, mert könnyű vírust kapni. Ismételten köszönöm a gyors segítséget,megfogadom a hozzáértő tanácsokat. Üdvözlettel Rókarém

0

Vote up!

You voted ‘up’

Edmundson
Edmundson's picture

Szia!

Az Explorer helyett használj más böngészőt (pl. Opera, Firefox, stb.) Azok sem jobbak, de kevesebb támadás éri. Ha mégis belerokkan, csak letelepíted, majd vissza és minden mehet tovább. Az Explorerrel ezt nem lehet megtenni, mivel az XP része. Ha megsérül, akkor csak a teljes XP újratelepítése segíthet. Az viszont nagy tortúra.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content