You are here

Segítségkérés Philips DVDR725H típusú asztali DVD író javításához

4 posts / 0 new
Last post
tepizoli
tepizoli picture

Sziasztok!
A címben szereplő készüléket hozták hozzám azzal ,hogy először nem adta ki a lemezt aztán hibakod jelent meg a kijelzőn. A hibakód:AE3BE24. Mivel először csak tálcát nem nyitott ezért kiszereltem a loadert /a szervizkönyvben ami jelen oldalon is megtalálható Basic Engine néven emlegetik/ és szétszedtem. Azt láttam ,hogy az egyik motorvezérlő IC /SAS6202 a típusa/ megsült. További nyomozásban kiderült hogy az IC zárlata kiolvasztott az MPG panelem egy 1A-es SMD biztit is. Azért nyomoztam tovább mert mivel javítottam már egyszer Philips írót ezért volt hozzá kábelem mellyel a PC soros portjára lehet kötni a készüléket és hiperterminál ablakban lehet vele kommunikálni. De most először ez sem sikerült csak miután a biztit kicseréltem.De hiába bizticsere a kijelzőn ugyanaz a hibaüzenet maradt ha a hibás loader rá van dugva ha nincs. Ezután a loadre panelről leforrasztottam a szétégett IC-ét hátha fog valami vonalat még mindig a zárlatával de a hibakod ugyanaz, az egyetlen amit elértem hogy kommunikál a PC-vel. Mivel internetes nyomozásom egyértelművé tette számomra hogy a szétégett IC pótlása gyakorlatilag lehetetlen ezért az a kérdésem nem tudtok –e megoldást hogy loader nélkül csak merevlemezes írónak használni /egyébként 160Gb vinyó van benne/ magyarul hogy lehetne átverni hogy induláskor ne keresse a loadert. Előre is köszönöm a segítséget!
UI: Egyébként az a furcsa a szervizkönyvben hogy a loadert csak öálló egységként kezelik /Tipusa VAD8041/01 /és nincs meg a kapcsolási rajza.

Comments
tepizoli
tepizoli picture

Sikerült megszerezni a loader rajzát és kiderült hogy rosszul olvastam le az IC tipusát az égés miatt. A pontos tipus SA56202TW. És lehet kapni a HQ videonál!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Edmundson
Edmundson picture

Nem sima ATAPI loader? Ha igen próbálj bele valamilyen PC-s írót.

0

Vote up!

You voted ‘up’

tepizoli
tepizoli picture

Szia!
Igen sima iro mely pc-ben is elmegy de sajnos hiába raksz bele más fajtát akár philipset is nem eszi meg ennek utánnaérdeklöttem és ki is probáltam.A loaderben is a megfelelő szoftvernek kell lennie mert ellenörzi. Ez olyan hogy pl. vinyot sem tudsz bennük cserélni mert olyan particionálás meg szoftver van rajtuk amit pc-vel nem tudsz csinálni.

0

Vote up!

You voted ‘up’