You are here

Sencor SES 9020VP Kávégép. Nem áll le a főzés.

4 posts / 0 new
Last post
fmmtvbt
fmmtvbt picture

Kedves kollégák!
Saját készülék. A feleségem a kávés... Darálós espresso masina. Megcsinálja a jó kávét, de a főzés nem áll le az adag végén csak tolja át a vizet a zaccon, amíg kí nem ürül a víztartály. Amennyiben főzés közben rányomok a kezdésre, tehát a jobb szélső gombra, akkor elkezdi a darálást és belefőz egy új és jó adagot az edénybe és megint főz az élete végéig. Hibajelzés nincs. Csak kikapcsolással áll le. Kezdetben két adagot főzött egymás után. Mostanra megőrült.
Van valami ötlete valakinek? Köszönöm.

Comments
secondbolt
secondbolt picture

Szia!

Valószínüleg a vízmennyiségmérő (turbina) nem forog, vagy tönkrement benne a Hall IC, esetleg kontakthiba a tetején levő három szálas csatlakozónál.
Üdv:Zoli

1

fmmtvbt
fmmtvbt picture

Szia!
Nagyon köszi a hozzászólást. Én max a szarvasit meg egy-két gagyi kínai kvfőzőt szedtem szét. Én híradástechnikával foglalkozom.
......
A leírásod és a kezdeti hiba felvetett bennem egy kérdést, hogyha nem forog az áramlásmérő....... Így a helyett, hogy neki roncsoltam volna elkezdtem a vízkőmentesítést. Az első tartály vizet kinyomta, addig ment ki a víz, amíg el nem fogyott, mert nem forgott még a turbina... Majd a másodiknál elkezdte a szakaszos öblítés és fűtés folyamatát. 5x megcsináltam a vízkőtelenítést a következő aránnyal 1 tartály + 2 púpos evőkanál aszkorbinsav. Azt amit C vitaminnak használok, hiszen az is, csak művi előállítással.
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGEDET!
FREY ANTAL

0

fmmtvbt
fmmtvbt picture

Köszönöm a tippet. Utána nézek.
üdv: Freya

0