You are here

Set-top boxszal rögzített .ts fájlok lejátszása VLC lejátszóval?

17 posts / 0 new
Last post
vacisa
vacisa picture

üdvözlet

Talán valaki tudja a megoldást, ts fájlokat tudok rögziteni tv beltérin, viszont laptopon is szeretném lejátszani vlc lejátszóval.
Nem ismeri fel a fájlt, de találtam példát a neten hogyan kell, kellene lejátszani, de nem játsza le a vlc.
Letöltöttem a legújabbat ami letölthető de igy sem.
Más a huszonhatodik lejátszót ne ajánljatok nem akarok telepiteni ha már van egy.  
:vs

Comments
PushyG
PushyG picture

Üdv!

Ha az Avidemux programmal meg tudod etetni (tehát beolvassa és le tudja játszani), akkor át tudod vele konvertáltatni más (pl. PC által kezelhető) formátumba. Én rengeteg filmet mentettem el ezzel a módszerrel. Voltak olyan felvételeim is, ahol el volt csúszva a hang a képhez képest. Ott még a késleltetést is meg kellett találni, de ha sikerült, akkor azzal sem volt baj.

Egyébként a megboldogult KMPlayer volt az egyetlen olyan lejátszó (valami régi verzió), ami közvetlenül is lejátszotta. De aztán belefulladt a kémkedős botrányba, meg az új verziók rettenetesek lettek, úgyhogy ez a lehetőség elúszott...

Az Avidemux-ot nem könnyű kezelni. Olvasd el a leírásokat, mert elsőre nem egyszerű. De ha kipróbálod és be tudja nyalni, akkor a konvertálásban tudok segíteni. Csak nekem is fel kell idéznem, mert régen csináltam már...

Gábor

0

vacisa
vacisa picture

üdvözlet

Az Avidemux nem játsza le
:vs

KMPlayer 2008 - 2013-ig egyik verzió sem....

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Akkor sajna nem tudok segíteni... 
Valszeg tele van nyomva DRM infóval és más eszközzel valóban lejátszhatatlan...
:-(

Gábor

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Megnéztem neki a rögzített fájlt (elküldte) és egy teljesen RAW anyag, köze nincs a TS formátumhoz.
Saját TS rögzítésemben pl. szerepel a hang formátuma (AC3) és nyelvei (HUN), az övében semmi ilyen azonosító nincs, helyette hasonló sűrűséggel (tehát keretenként) az összes TV és rádióadó nevét sorolja fel. Egy adott csatorna adatfolyamába nem kerülhetne bele más csatorna neve, emiatt nem szabvány formátum és ezért nem ismeri fel semmi, mert a keretek fejlécei nem a tartalom formátumát írják le (AC3), hanem tartalomtól független szeméttel pakolja tele.
Ez nem DRM probléma, mert az sem irreleváns csatornanevekkel pakolná tele.

2

vacisa
vacisa picture

üdvözlet

Még annyi hozzátartozik az elemzéshez, hogy a felvétel nem egy ts fájlból áll, most érthető is azzal együtt amit elmondtál.
Van olyan fájl amiben konkrétan meg van nevezve az adott csatorna.
:vs

0

vacisa
vacisa picture

üdvözlet
Erre ránézek még köszi
:vs

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

ts = mpeg transport stream

ha nincs lekódolva, mpg-re vagy mp4-re átnevezve bármi lejátsza... 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Leírtad a lényeget. Pont ez a DRM dolga. Hogy a steam ne legyen feldolgozható szabadon. Azért tudja a saját ketyere lejátszani, ami az mpeg stream-et rögzítette, és másik meg nem. Erre lett kitalálva a DRM.

Ez már nem analög macrovision ;)

1

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Nagyon sok esetben tele van pakolva járulékos infókkal a .ts formátum, ezért szabvány lejátszó nem feltétlenül boldogul vele, ha átnevezed. Avidemux-szal viszont ki lehet takarítani belőle a szemetet...

Gábor

0

vacisa
vacisa picture

üdvözlet
Ha nincs, ez a téma sincs.
:vs

0

vacisa
vacisa picture

üdvözlet
Köszönöm a válaszokat, sajnos igy van ahogy irjátok.
Utána olvasva a témának lehet megoldás a problémára, csak több időt nem ér nekem.
:vs

0

Billentyűs
Billentyűs picture

     Üdv. Vacisa!
Képernyő videó mentést kell róla csinálni 1 másik merevlemezre vagy megfelelő méretű USB kulcsra, ha megoldható. Hosszadalmas művelet, de ha lényeges a műsor, akkor megéri.

           üdv.
        Billentyűs

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Kb. sehogy. Nem a kiterjesztés a lényeg. Hanem hogy van rajta jogvédelmi okokból védelem. Ne tudd kimenteni. A box, tv, stb amit kiír, csak maga tudja olvasni.

Ahogy már egyes boxok azt sem engedik, hogy hdmi átalakítón analög megjelenítő legyen rajta. Mondjuk hdmi-vga adapterrel analóg/vga monitor..

Nagyon sok trükk van már...

1

KGL
KGL picture

Szia!
Ez így van, nálunk sem az LG sem a Samsung által rögzített adások nem játszhatók le máshol, de érdekes módon a konyhában lévő kis sencor is PVR funkcióval megáldott, és amit rögzít .ts formátumban bármi megeszi mindenféle mókolás nélkül.  :D Nem tudom ez bug vagy feature de mindenesetre örömteli dolog, bár manapság sok jelentősége már nincs. 

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! Két pontosan egyforma Philips tévém van. Egyik sem játsza le a másik külső Winchesterre rögzített műsorát. Ha megcserélem őket felismeri hogy adatrögzítő van rákapcsolva, de nem látja a fájlokat. Valami saját belső, egyedi kódja lehet mindegyiknek.

1

KGL
KGL picture

Üdv.

Azokat a ts fájlokat csak es kizárolag az fogja lejátszani amivel felvetted. 

0

Sponsored links