You are here

Sharp AQUOS LC-60LE740E LED tv képhiba

7 posts / 0 new
Last post
secondbolt
secondbolt picture

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy valaki találkozott-e a mellékletben szereplő képhibával, illetve ez kijelző COF IC vagy T-Con hiba lehet. A képernyő bal szélső 4 egymás melleti sávjában jelentkezik egyes képeknél ez a hiba, amely nagyon hasonlít a szokásos AS15F gammahibás foltosodásra. Mint a képeken is látható, nem állandó jellegű ez a probléma (IMG_01 és IMG_02-es képek).
A kijelző típusa LK600D3GW7CH. Ha egy COF cserében jártas kolléga azt mondja hogy az LK600D3GV00E kijelző COF panelja kompatibilis ezzel, akkor egy törött kijelzőről ez levehető, és elviszem hozzá javításra ha vállalja ennek cseréjét. Várom a hibajelenségre illetve a megoldásra vonatkozó javaslatokat.
Köszönöm, és további jó munkát!
Üdv:Zoli

Comments
latyika
latyika picture

Szia!
Van itt a tanyán egy kedves kolléga, Kocici Úr. Szerintem ő tudna ebben neked segíteni. http://elektrotanya.com/?q=user/11621
Keresd fel, és konzultálj vele.

Üdv: Latyika

0

uniman
uniman picture
***

Hello Latyika!
Ezt privátben is megírhattad volna ugyan...
De láttad mikor nézet be hozzánk utoljára a kolléga?
---és például, tegyük fel, hogy ő már külhonban tevékenykedik, és a kevés itthon töltött idejét, nem biztos, hogy munkával akarja eltölteni...? :hmmm:
Ettől függetlenül a megnevezett kolléga valóban nagyon segítőkész...

Hello Secondbolt!
Úgy tűnik ez egy másik TV készülék (LC-60LE635) LCD-je...meg állítólag te ezt "egy épp, 60"-os T-con nélküli LK600D3GW7CH LCD panel"-ként szerezted be...a többi nem tiszta...különösen az, hogy lett hozzávaló T-Con, vagy a tv régi, eredeti (nem hozzávaló) T-Conjára csatlakoztattad az LCD panel?
/Ezeket nem ártana felfedni, mert lehet nem is ott a hiba ahol feltételezed...vagy mégis?!
Üdv.: Uniman

0

latyika
latyika picture

Igazad van Uniman, legközelebb így teszek.

Köszi . Üdv: Latyika

0

secondbolt
secondbolt picture

Szia!

Köszi az infót, erre hirtelen felindulásból nem is gondoltam...Az orosz oldalt nem találtam meg az este, a két T-Con valóban eltér egymástól, mivel én az LK600D3GV00E kijelző T-Con paneljét tettem fel az LK600D3GW7CH kijelzőre. Arra nem gondoltam hogy az LC-60LE635E típus T-Con panelje más mint az LC-60LE740E típus panelje. Valóban, innen is eredhet a hiba vagy esetleg mégsem??? Az gyanús hogy időnként jelentkezik csupán a foltosodás, és mindig a bal oldali négy sávban. Ha nem kompatibilis a T-Con panel a kijelzővel, akkor a hibának nem kellene máshol is jelentkeznie? Ezt sajnos nem tudom, erre vonatkozóan szeretnék információt kapni.
Üdv:Zoli

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Csak a T-con és kijelző közti szalagkébelek kontakthibásak, ha szerencséd van. Különösen az, amelyik oldalon jelentkezik a hiba. Ha gamma korrektor hiba lenne, az az egész kijelzőt érintené és vonatkozik ez szinte minden T-con hibára, leszámítva a kontakthibát ugye.

0

secondbolt
secondbolt picture

Szia!

Holnap este felcserélem a kettő kábelt egy tisztítást követően.
Köszi a tanácsot.
Üdv:Zoli

0