You are here

SHARP AR-M276

4 posts / 0 new
Last post
szuts
szuts picture

Hellótok!

A tárgybéli nyomtató bekapcsoláskor ezt írja ki:
"Karbantartás szükséges. Hívja a szervizt."

Ha nem akarom hívni, mit kellene megnézzek, vagy tegyek?

Köszönettel:
szuts

Comments
Zeke T
Zeke T picture

Teendő: Ha a tárgybéli MFP megfelelően működik, semmi. A készülékek nagy többségében a "karbantartás szükséges" üzenet egy, a gyártó által, vagy a szervíz által beállított példányszám elérésekor kerül kijelzésre. Ez a példányszám általában a dobegység gyár által megadott/garantált élettartamát jelenti. A karbantartás során cserélik ezt az egységet, így garantálva a megfelelő nyomtatási minőséget. (üzemóra/példányszám szerinti üzemeltetés V.S. tényleges állapot szerinti üzemeltetés)
1. A normálisan használt készülékek dobegységei többet kibírnak a gyártó által megadott példányszámnál (Pl. OKI nyomtató - gyári: 20 000 pld, tapasztalati: 25 - 35 000 pld.)
2. Ha szervizes programozza: Beállít egy 5-10-15 000 pld-s karbantartási ciklust, helyszínre kilátogat, készülékbe belefuj, üveglapot letöröl, pénzt felvesz, oszt jónapot. Neki is élni kell valamiből...
3. Elvetemült gyártó: A kijelzett érték után 500- 1000 példánnyal egyszerűen kiéget mondjuk egy ellenállást, és a gép leáll. Muszáj cserélni. (Lásd: chipes festékek, hogy ne lehessen mást használni, csak a baromdrága gyárit...)

A kérdéses SHARP AR-M276 -ban gyárilag beállított karbantartási ciklusok vannak, a 2. pontban írtakra kihegyezve. Ha nagyon idegesítő a kijelzés, egy Sharp-szervizessel kell beszélni, hogy törölje ezt, lehetőleg fél tucat dobozos sörért....
Üdv: Zeke T.

0

Vote up!

You voted ‘up’

szuts
szuts picture

Helló!

Köszönöm a válaszod.
Azóta kihívtunk egy SHARP-os szerelőt, mert nem tudtunk dolgozni vele. Az illető "fénycsövet cserélt" és azóta nincs hibaüzenet.

Köszi még egyszer.

"Akik szeretik az ilyesmit, azok rá fognak jönni, hogy ez olyasmi, amit szeretnek." - A. Lincoln

udv.:szuts

0

Vote up!

You voted ‘up’

Zeke T
Zeke T picture

Nincs mit. De a hibaüzenet akkor "Javítás szükséges, hívja a szervízt". Nem azonos a karbantartással. A hibaüzenet (hibakód) lekérdezhető a gépeken, a kezelői könyvben szerepel ennek a módja. Ez komoly segítség lehet egy esetleges javításnál.
Örülök, hogy megoldódott a gond.
Üdv: Zeke T.

0

Vote up!

You voted ‘up’