You are here

Sharp C-1451SC hidegen nehezen indul.

5 posts / 0 new
Last post
Anonymous

Sziasztok.
Meggyűlt a bajom ezzel a "kis" szörnyeteggel, már csak szinte a káva az eredeti.
Kondenzátorok mérve/cserélve amit kellet, de ennek ellenére hidegen csak öt/tíz perc múlva hajlandó beindulni. Hűtöttem fűtöttem de nem reagál, viszont ha beindul le se lehet lőni /ha standby-ban marad jól működik/.
Az STRD 5541-re gyanakszom mert ő reagál a melegre, de a feszültségek meg a rajz szerinti értéken mozognak.
Ha valaki ráteszi a kezem a hibás alkatrészre azt megköszönném.
Nem ér a dolog sokat, csak a kihívás.
Üdv József.

Comments
Jaca
Jaca's picture

Szia!

Hasonló problémám volt, csak lehet, hogy az melegen kapcsolt ki. IC-t cseréltem. Megnézem, lehet, ugyanilyen, mert kettőt vettem anno.

Megnéztem, sajna STRF6654 ami van itthon.

Üdv: Jácint

0

Vote up!

You voted ‘up’

öreg_rutinos
öreg_rutinos's picture

Szia.
Inditó jelet a R708 68k R711 és R712 47k és C714 10uF 100V-os elkon keresztül kapja az IC 2-es lábára. Készenlétben szabadon fut a táp, bekapcsolás után a sorkimenőről kap meghajtást. Itt ezen a részen bogarásszál. Esetleg csökkentheted 2x33k-ra a 2x47k-t. a soros ellenállások értékét, hogy nagyobb löketet kapjon az induláshoz.
T Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Szia.
Köszi a segítséget ezzel kezdtem, a 10uF csere és az ellenállások mérése. De amíg az STRD hűtőbordája nem lesz kéz meleg addig nem hajlandó semmire. Lehet hogy haldoklik?
Üzem közben se melegszik tovább és ha nem húzom ki a röfiből /de le kell hogy hűljön/, elmegy ezer évig.
Üdv.
ui: Az ellenállás cserét még kipróbálom.

0

Vote up!

You voted ‘up’

öreg_rutinos
öreg_rutinos's picture

Szia.
Előző hozzászólásból kimaradt, a 10uF 100V helyére próbaképpen 22uF 100V. Hosszabb a lesz az indító jel.
Nem merném rá mondani hogy, hibás az STR.
T. Laci

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content