You are here

SHARP DV6313, TDA8175 hiba

21 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

A saját tvémben ugrott el a TDA8175, találtam a TDA8170-esre való átalakítást, de nem jött be, mert csak fehér kép volt rajta. De találtam egy bontott ict, beépítve és a körülötte lévő kondikat is kicseréltem, és a 12V-os zénert is. Csak tegnap este a tetejében megjelent pár színes csík, mi lehet most vele? Nem akarom még levenni a szekrény tetejéről mert elég nehéz, remélem nem az ic, mert nem lehet kapni. Vagy milyen icére lehet megbízhatóan átépíteni, ami bírja is a strapát. Segítségeteket előre is köszönöm, valaki alakított már át ilyen készüléket? Még néha a kép felső 5 cm-rében összeugrik a sorméret egy pár másodpercre, de utána meg jó.

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Megkaptam az icét, a hétvégén összerakom, ha találok itthon hozzá mindent. A zénerből mindegy hogy negyed W-os, vagy 1.3-as, és a 1SS133T-és diódát mivel lehet helyettesíteni, mivel ilyenem nincs itthon ( 1N4148 jó? ) Még egy kérdésem lenne hogy a TV1- feliratú pontot hova kell lekötni, és még a szövegben említenek egy "remove resistort" amit R566, R455-el jelölnek, ezeket el kell távolítani? Bocsi hogy ilyeneket kérdezek, de még nem csináltam ilyen átalakítást, és a panelem már elégé gyenge állapotban van. Eddigi segítségeteket köszönöm, ha sikerrel járok megírom!

0

geza682
geza682 picture

Hello! A néhány szines csik az szerintem képeltérítés vagy azzal összefüggő hiba. A képelt ic mellett van egy 100-220 ohm az is tud szakadt lenni. Üdv .g.

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

A héten kapok TDA8177-et, és megpróbálom átalakítani. Az Ic-ét kicserélve, az 1, 2, 4, 7- es lábra kel kötni a kis panelt, de a 3, 5, 6-os lábat nem kell bekötni? Mert angolt nem tanultam, csak annyit tudok, amit BASIC nyelvben tanultam, az meg itt kevés, és nagyon megszerettem a készüléket, több éve nézem, és nem szeretném még ki dobni, és ha sikerülne akkor később is könnyebb lenne javítani. A SHARP rajz megegyezik a DV6603-as rajzával, az eltétitő rész. Más ellenálláson kell-e változtatni? Nagyon hálás lennék a segítségekért.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Pásztor !
Az a kis panel a Panasonic felsorolt modeljeinél használandó .
A sárgával bekeretezett alkatrészek kerülnek rá , mert ezek kellenek az átalakitáshoz. Neked a Te TV-d sémájából kell kiindulni , ezt kell alapul venni.
Az a csatolmány ahhoz a chassishoz van kidolgozva, az új 77-es IC beültetődik a régi 75-ös helyére és a kis elkészjtett panel az alkatrészekkel a (hosszabban kiálló mint azelőtt) lábakra pluszban dugódik és forrasztódik rá.
Az alaplapon ugyan úgy beforrasztódnak a lábak.

Üdv! Miki.

0

welding alt
welding alt picture

Szia!

TDA 8175 található Kolozsvárott a Telezimex-nél. Jelen pillanatban 7 darab van raktáron , LOEWE gyártmány. Igaz eléggé kemény ára van, 140,50 RON , átszámolva Ft-ba sem kis összeg.

Üdv. welding alt

0

kattila
kattila picture

Szia
A Mivaromnal tda8175 kit 38,50lei

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Az icével lesz gond, a TDA8170-es átalakítás nem jött be, TDA8177-em meg nincs itthon majd szerzek, és kipróbálom. A TDA8172-es átalakítás milyen tvé rajzán tudnám megnézni, Loewe? Mert ilyen icém épp van itthon, és kipróbálnám. A HQVIDEO kitt-ről nem sok jót írnak a fórumokon, meg elég drágán is küldenék, ezért inkább ki kisérletezném a SHARP-ra, majd a végeredmény megírom.

0

Tónió
Tónió picture

Üdv!
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem még soha nem sikerült az átalakítás tökéletesen.Ennek a menetét már több fórumon annak idején is kitárgyaltuk, de senkinek nem vált be tökéletesen.A kitt-et meg hagyjuk meg másnak... csak pénzkidobás.Megkérdezem az egyik kollégát ha érdekel, ő talán még tud szerezni eredetit.
Tónió

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia !

Érdekelne a dolog, mert emiatt sajnálnám eldobni a készüléket. Ezen kívül semmi gond nincs vele.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Pásztor !
Az , hogy Tóniónak , nem sikerült, csak annyit jelent ," Neki nem sikerült".
Gyári ajánlással cserélhető 8177-re és működik , nem is egy tv-ben !
Ha érdekel felrakom ide . az anyagot.
Sajnos oroszul van .
De a Fülesmester csatolmánya ugyan ezt írja magyarul :D
TDA8175-TDA8177adaptacio.pdf.
Nekem , még mindig sikerült.

Üdv! Miki.

0

MZperX
MZperX picture

Üdv' Kolya! Veled vannak az angyalok. Anno néhány Panába én is raktam kitet, nos működni működött. Sokszor a tulajt nem is zavarták azon dolgok, amik viszont engem igen. Egy kis halovány csík a tetején, némi gerjedés itt-ott, némi linearitáshiba, stb-stb. Berágtam és felhívtam a Pana márkaszervízt. Többen is egybehangzóan állították, HIBÁTLANRA SOHA EGYETLEN GÉPET SEM TUDTAK ÖSSZEHOZNI. Mindig is tiszteltem a szent őrülteket, de szerintem töltse ezzel az idejét akinek hat nagyanyja volt egy faluban.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia MZperX !
Azt hiszem ezzel " Mindig is tiszteltem a szent őrülteket, de szerintem töltse ezzel az idejét " beletrafáltál a lényegbe !
De már állítottam lábra kb. 100 készüléket , márkaszerviz után , javíthatatlannak voltak minősítve. (Hogy miként, hogyan került hozzám egy kamionnyi tőletek, a bezúzásra ítéltekből , ez másik téma)
A lényeg az , hogy a szakszerviz Samu , LöGö és akkor még AranyStar tv-k voltak , bebiztosítottak és a tulaj kapott másat , ezeket pedig átcsámcsogtam én. Kb. 70 százalékuk mükoggy azóta is , amelyik villámháritóként müködött, azoknak a megmaradt jó alkatrészeit , még most is használom. Nálam nem az idő számit , hanem , hogy lássam a tulaj szemében az örömöt, meglepetést mert "Nekem azt mondták , hogy javíthatatlan a TV" , szóval nem szeretnék vitát nyitni a szakszervizek minősitéséről, mert vannak becsületesek emberek , még most is !
De sz@r szerelő több , vagyis aki ezt állítja magáról.
A vertikális IC-ről pedig , csak annyit , hogy tökéletesre lehet beállítani mindegyiket és se milyen csíkok és torzítások nem lesznek a képen, de mint ahogy Te is mondottad, ülni kell vele és kurv@ sokat - ez igaz!
De mivel a topiknyitónk rögtön mondta a TV az övé és szeretné még nézni, amit én is csak helyeselni tudok (én is 10-14 éves 100 Hz-es Loewe-t és Philipset , Telefunkent nézek a családdal ) mivel a folyékony kristályok még nem elég gyorsak az én szemeimnek , ezért csak had cserélje az IC-t , de nem KITT-re , mert az valóban , nem saját TV-be való, főleg mostanság amikor már kici-occó a saját termékeit is hamisítja.

Üdv! Miki.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia Miki!

Angolul van leírva. Panasonic gyári ajánlás.

Üdv:
Fülesmester

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Fülesmester !
Igen , tudom . :D Azért mosolyogtam , gondoltam , jobban értik mint enyémet.
Az enyém pedig , "nem hivatalos gyári fordítás!" .
Tudod oroszra nem akarnak fordítani.
De mint látod , ez ugyan az.
Én ebből dolgoztam át néhány Sharpot és más márkát is , mert nálunk eredeti (75-ös már nincs , a jó bontott, kb 8 E.huf.
Néha nem ér annyit a TV.

Üdv! Miki.

File csatolás: 

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia Miki!

Egyetértek veled!
A "márkaszervizek"-ről írt véleményeddel is.
Egy igazi fanatikus szakember nem ismer lehetetlent. Még akkor is megkeresi a megoldást, ha az anyagilag és ráfordított idő tekintetében sem gazdaságos.

Üdv:
Fülesmester

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Fülesmester !
Sajnos , vagy hál'Istennek , minket erre neveltek és én nem is sajnálom !
Nagy öröm látni a szemekben az a sugárzást , amit se milyen pénz nem pótol , pedig néha jól jönne ... :D
De amit írtál : "ha az anyagilag és ráfordított idő tekintetében sem gazdaságos" ezt Zasszony , nagyon sűrűn eszembe juttatja !

Üdv! Miki.

0

Tónió
Tónió picture

Szia!
Nem kötekedni szeretnék, de nem azt írtam hogy nem sikerült.Azt írtam hogy nem lett tökéletes a kép, a kettő nem ugyanaz.Ki kell próbálni, remélem másnak sikerül tökéletes képet "varázsolni" a Sharp-ra.Más típusú tv-nél működik, de ez egy Sharp ami amúgy is egy igen "gubancos".
További szép estét.
Tónió

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Tónió!
Én sem azért írtam :D , hanem azért , mert és pontosan ebbe a tipusba is raktam már 77-est és kis service , jobb mint gyári !
Vagyis mint, azelőtt volt !

Üdv! Miki.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A csatolmány első sorában megtalálod a sassziszámokat: "Chassis C 900x, Euro 2, Q 200 – Q 2002, E 3000"

Használd a keresőt!

Üdv:
Fülesmester

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ellenőrizd szkóppal a TDA8175 kimeneti jelét! (csatolmány)

Ha kisebb a kioltó impulzus amplitúdója a kelleténél (min 50Vpp), ellenőrizd/cseréld a 6-os lábra kapcsolódó diódát és kondenzátort (D503, C504). Ha ettől nem javul, akkor hibás az IC.

Üdv:
Fülesmester

0

Sponsored links