You are here

Sharp LC-32D44E-BK LCD TV

3 posts / 0 new
Last post
rakocziferi
rakocziferi picture

Udv mindenkinek!Adva van egy Sharp LC-32D44E-BK tipusu lcd aminek nem vilagosodik ki display-je.St.by van,inditaskor atvalt a led,megjelenik a 9v,13v,63v de a diszplay nem vilagosodik ki es par masodperc mulva visszaall st.by-ba.A gazdi allitja hogy egy ideje par ujrainditas utan meg mukodesbe lendult a cucc.A kondik jok.Valaki tud-e olyan empirikus modszert amivel megtudnam allapitani hogy az inverter biztosan jol mukszik e vagy a cfl-ek valamelyike netan doglott?Elore is koszonok minden faradozast!

Comments
bluemoon
bluemoon picture

véleményem szerint, nem a lámpákkal van itt a gond, hanem a táppal. ami a 9,13 stb feszt illeti, nem kétlem, hogy stimmelnek, viszont a kontroll lapon, most nincs a kapcsolási rajz a képernyőn, de amúgy is tapasztali véleményt kértel ki, több feszűltség szabályzó is található:5V, 3V3, 2V5, 1V8. szerintem itt kell a hibát keresni, mert már találkoztam ilyennel. a legdurvább egy gericom lcd lapján volt, ahol, ha jól emlékszem, 1V8 helyett 1V4 volt a szabályzón.

0

drtapfesz
drtapfesz picture

Üdv. Amikor elvileg képnek kellene lennie , egy erős lámpával világítsd meg a kijelzőt képnek lennie kell.

Nekem van bontott ccfl csövem , amit ilyenkor beszoktam dugni és látom melyik nem gyujt vagy ha az összes megy és a tv nem kapcsol ki akkor valamelyikkel biztos hogy gond van. Ki kell szedni és szemre vételezni, előfordul ,hogy csak le van szakadva a lába , de ez 10 böl 3 szor fordul kb elő nálam. Ha nem gyujt be teljesen az összes külső cső akkor át kell hőlégfúvózni a panelt először , mert biztos ,hogy melegszik és rossz hibás forrasztásokkal lehet tele.

0