You are here

SHARP LC 32DH65E LED TV nehezen indul

7 posts / 0 new
Last post
pistili

Üdvözlöm a Tanyásokat!
Standby állapotból hosszú idő múlva tér észhez a fent említett TV.Amikor már feléledt,akkor már hibátlanul működik.Ilyenkor,ha kikapcsolom és kb.15 percen belül újból bekapcsolom, akkor egyből indul.Viszont hosszabb kikapcsolt állapot után, már jelentkezik a hiba.
Két eset fordul elő. Bekapcsolom, ezt követően eltelik 1-1,5 perc, amikor se kép se hang, csak a power LED világít:
A) eset:
ezt követően jön először kép és elkezd működni, ez a jellemzőbb (előtte csak a zöld power LED világít, sem kép, sem hang nincs.

B) eset:
a bekapcsolási gomb megnyomását követő 1 perc után a power LED állandó világító zöldről zöld villogóra vált. Továbbra sincs se kép, se hang, csak villog a power LED. Ez 5-ből 1-szer előfordul (hetente 1-2 alkalommal). Megoldás, ekkor a tévét teljesen áramtalanítom, várok legalább egy percet, majd újra áram alá helyezem, bekapcsolom. Ezt követően egy perc után megjön a kép és a hang, minden működik.
Mi okozhatja a fent említett hibát.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Pistili

File attachment: 
Comments
cucuka

Ez a típus mind egytől egyik fénycső hibás, és a hibát is ez okozza.

0

Vote up!

You voted ‘up’

agressiv
agressiv's picture

Ahhoz először be kellene indulnia az inverternek, hogy a csövek legyenek a hiba okozói. Ez vagy tápegység, vagy ami szerintem valószínűbb, inkább processzor hiba, pontosabban BGA probléma (ha nem BGA, akkor egyéb tokon belüli, vagy nyákszakadás) ezért megy csak akkor, amikor már felmelegszik és indul jól, ha még meleg.

Az ilyen csöhibás masinák mindíg ugyanúgy viselkednek és 5 próba után csak áthidalt hibaszállal mindulnak szervíz módban.

0

Vote up!

You voted ‘up’

cucuka

Ez igaz, de a tapasztalat az, hogy ettől függetlenül akkor is szarok a csövek benne ha más okozza ezt a gondot.
Main hibásak is szoktak lenni, javíthatatlanok, először csak nehezen indulnak aztán már nem is indulnak.

0

Vote up!

You voted ‘up’

mosomedve
mosomedve's picture

Szia!
Az ehhez hasonlo jelenségeket a tápegység hibája szokta okozni. Azt kell tudni, kikapcsoláskor az összes feszültségnek vissza kell állni nullára, kivéve a stby részt. Amikor a processzor lekapcsolja a power on vonalon a feszültséget, akkor a tápegység nem áll le teljesen, visszamaradnak feszültségek. A processzor leáll. A következö rövid idö utáni bekapcsoláskor a segédfeszültségek ott vannak, holott nem kellene ott lenniük. A processzor ettöl meghülyül és nem tud mit kezdeni ezzel. Ilyenkor az áramköri reset funkciók nem indulnek el, nem előröl indeul el a készülék szoftvere. Ezért van az, hogyha kihúzod a hálózati csatlakozót és vársz egy rövid időt, akkor a tápegység teljesen leáll, és ha ujra visszadugod a hálozati csatlakozót minden nulláról indul. Természetesen a reset áramkörök is rendben indulnak és teszik a dolgukat. Ezért indul el a készülék rövid idön belül. Javaslom a tápegység átvizsgálását, különös tekintettel a leállási folyamatra.
Üdv
Lászlo

0

Vote up!

You voted ‘up’

pistili

Szia!
Köszönöm a válaszod.A jelenség pont fordítva jelentkezik.Hosszú kikapcsolt idő után nagyon nehezen indul be.Rövid kikapcsolt állapotból hamar életre kel.Lehet,hogy kicsit bonyolultul fogalmaztam meg a problémát.Minden esetre a tanulság: a tápegységet kell szemügyre venni.Még egyszer köszönetem a válaszodért.
Üdvözlettel
István

0

Vote up!

You voted ‘up’

Gabor2
Gabor2's picture

Sziasztok.
Ez igen, ez egy korrekt válasz volt!
Így kellene működnie ennek a tanyának.
Gratula..
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content