You are here

Sharp lc-32le632e csak a háttérfény megy gombokra reagál t-con?

7 posts / 0 new
Last post
pityu064
pityu064 picture

Sziasztok adott ez a készülék,ki bekapcsolható háttérviágitás gombokra változik tehát elvileg a main él.A t-con a 12v-ot megkapja a biztositék jó van egy duál fet(FDS6930B)innen fesz sehova a t-con tipusa runtk dunkt 4593tp ez az első tippem valakinek ötlete?

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Kösd le a kijelzőt a t-con panelról és mérj így feszültségeket a t-con kondenzátorain. Sokszor a kijelzőn lévő zárlat állítja le a t-con tápját.
Ha így megjönnek a feszültségek, akkor próbáld ki külön csak a jobb és csak a bal oldalt bekötve.
Ha egyik oldal működik akkor a túloldalon keress zárlatos kondenzátort.

0

pityu064
pityu064 picture

szia lekötve mértem akkorsen jó gyanus az ISL9860  mintha a dual n csatornás fet onnan lenne vezérelve.A fet fds6930 2-4 lába nagyitóval nézve az ISL-ből 2db ellenállással van összeköttetésben a fet 2lába 10ohm  a 4-es 0ohm zárlatot nem mérek a kondezátorokon.nem is melegszik a  mintha tápot sem kapna.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Gyanítom hogy igazad lesz, az ISL9860 tipikusan így szokott tönkremenni. Minden ok nélkül leáll az összes kimenete. Cseréje után működik a t-con.
Jó néhány samsung tv-ben cseréltem, jó nehéz úgy feltenni hogy minden lába beforradjon...
Aliexpressen van, nem is drága.
Csere után ellenőrizd a VCC1.2V feszültséget. Néhány ic-nél ez a duplájára nő, ilyenkor a szabályzó kör feszültségosztó ellenállásai közül a test fele menőt le kell venni - így pont a megfelelő lesz.

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!
Ekkor még ne csatlakoztassuk az LCD szalagkábeleit, csak a main-t dugjuk rá, jól gondolom? Tönkreteheti az LCD-t a megnövekedett VCC?

imrus101

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Ez a feszültség a t-con proci tápja. Nem megy tönkre tőle, láttam olyat amiben nem vették észre és hónapokig dupla feszültséggel használták.
Működött, de nagyon izzott a proci és az ISL is.
Azért jobb megmérni és rendbe rakni - de kapkodni nem kell.

0

imrus101
imrus101 picture

Rendben, köszi!

0