You are here

Sharp LC 37 DH65 E

7 posts / 0 new
Last post
ferenc
ferenc picture

Szevasztok!

A hibajelenség a következő.Nem indul amikor feszültséget kap,a led átvált pirosról zöldre,a relé kattan.Az inverter nem indul.A zöld led elkezd kb.2 sec ritmusban villogni,a relé ismét kattan,de nincs fény.A tápfeszek a jelzetteknek megfelelő.Az inverter felé a jelzett 60 V helyett 63 V.
Közben a begombot a távon nyomkodom és egyszer beindul.Ha Stbyban hagyom, akkor a távval be lehet indítani.Így később is be lehet indítani.Amikor üzemel,akkor több óráig is rendben működik.
A Service Manualban,ha jól értelmezem az így villogó zöldre azt írja,hogy az OPC frissítés befejeződött.Lehet,hogy a fényérzékelő hibás?

Üdv.,ferenc.

Comments
ferenc
ferenc picture

Szevasztok!

Megoldódott a Sharp.A DC/DC tápok kimeneti SMD puffereket kicseréltem,és tökéletesen indul.Az inverter panelt is átforrasztottam.
Köszi az infókat.

Üdv.,ferenc.

0

openeye
openeye picture

Szia

Én a következőket ellenőrizném még a tv-n alacsony D 3,3 volt és cserélni kellene ic9610 (LV5808M) de lehet hogy a lámpa konnektor ellenőrzése és a fényerő érzékelő a hibás.
Misi

File csatolás: 

0

Jani65
Jani65 picture

Szia Ferenc!
Az inverter nem csak tápot kap,hanem egy 5v-os feszültséget is ,amitől tulajdonképpen bekapcsol,ha jó. A főprocesszor hibát érzékel,azért látod úgy,hogy szeretne elindulni,de nem tud.---Úgy gondolom,csak kontakt hibád van,ami forr. hibából adódott!
Ha még nem nézted alaposan át,akkor azzal kezdd!
Üdv.: Jani65

0

ferenc
ferenc picture

Szia Jani65!

Gondoltam kontakt hibára is,mert ólommentessel van forrasztva.Át is forrasztottam már a mit láttam.Akkor még jobban át kell néznem.
Köszi az infót.

Üdv.,ferenc.

0

ozzy
ozzy picture

A leirtak alapjan ugy gondolom hogy szures hiba lhet mert azt irtad hogy ha st.by ba van mindig indul .A 3.3 es 5 v szureseit cerelnem

0

ferenc
ferenc picture

Szevasztok!

Először is köszi az infókat.A 3.3 V meg van,de a szűrést nem néztem.Holnap ránézek,meg a fénycső csatikat is megnézem.
Majd a fejleményeket közlöm.

Üdv.,Ferenc.

0