You are here

Sharp LC-37D44E-BK inverter hiba? ( Kész )

5 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most került hozzám ez az LCD tv, és nem boldogulok vele. Bekapcsolva van készenlét, indítva megjelenik a zöld lámpa. Pár másodperc múlva pislog egyet, és már kikapcsol készenlétbe. Amit megnéztem a tápfeszek megvannak 3.3V 5V 13V 60V. Az inverter panelt lekötve is ezt csinálja. Az inverter lehet rossz?

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Megoldódott a gond, Attee leírása alapján sikerült elindítani a tvét. A hibetároló törlése után rendesen működött nálam több napot. Köszönöm a tippeket!

0

Hjoco
Hjoco picture

Üdv!

A Sharp több készülékbe is tett hibaszámlálót. Ha ugyanaz a hiba 5 alkalommal megismétlődik, akkor már nem próbál meg elindulni többet. Csak szervizmenübe lépve indul, és a javítás után a szervizmenübe nullázni kell a hibaszámlálót. Sok inverterhibás tv-nél jártam így. Valami két gombot kell tartani, és így bekapcsolni a hálózati kapcsolóval.
Persze lehet hogy ez a típus nem így működik, de sanszos hogy igen.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

VOL- és INPUT nyomvatart, és így bekapcs. Ilyenkor elindul, és kiír a képernyőre egy K betűt.
Ezután Vol- és CH- egyszerre.

Már persze, ha működik minden, és csak a hibaszámláló miatt nem indul.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Lehet, mert, (ha az, amire gondolok) ezeknél az inverterből megy egy hibajel a mainre. Az INV_ERR csatin, ha minden igaz, normál esetben 3V körüli fesz van. Ha az inverter hibát észlel és leáll, ezen a lábon 0V lesz. Ebből tudja a main, hogy áll az inverter. Következésképpen az nem megoldás, ha lekötöd.

0