You are here

Sharp LC-40LE814E egy idő után leáll.

11 posts / 0 new
Last post
MZperX
MZperX picture

Üdv Mindenkinek! A masina ISMERŐSÉ, ami eleve hendikep. Mondta, nehezen indult régebben, most meg leáll, indítgat és néha újra megy. Nos, nálam ment egy napot, semmi. Igaz, nem a falon, és hátlap nélkül. Nosza, elő a hajszárítót. A táp közepén van egymás fölött három 817-es opto, és kissé feljebb még egy negyedik, két poti mellet. Nos, ha erre a kisebb mint tízszer tíz centis területre nyomom a hajszárítót és bekapcsolom, KÉT MÁSODPERC!!! alatt leáll. No akkor nézzük kisebben. Ha az alsó illetve a felső opto-ra a szúrólángú öngyújtó lánghegyével hozzáérek, azonnal leáll! Odateszem a gyújtót, céloz, katt és katt, de a második katt már a tv. Wellerheggyel ugyanez, a két középsőre nem reagál. Alig lesz a cucc langyos. Alsó és felső csere, sharp gyártmányúra. És jöve a meglepi: be sem kapcsol, villog a készenléti led. Eredetik vissza, megy. Adok neki sok meleget, leáll, nem indul, készenléti KETTŐKET villan. Van a táp szekunderén két elkó, 12.5 köröli viszonylag stabil villannyal az egyik, és 7.5-ttel a másik. Melegítéskor ez az utóbbi lassan lekúszik 5.5-re és leáll. Majd lassan fel, a tizenkettő stabil. Egy trafóról jönnek. Amikor 6.5 felé kúszik a villany akkor elindul a gép, a villany a háttérfény indulása után felmászik 7 fölé és amíg nem melegítem, ott is marad. Nos, itt adtam fel. Egyenlőre. Netán valakinek vala valami tippje?

Comments
MZperX
MZperX picture

Jó éjszakát Mindenkinek! Szereztem az Orion gyárból Westel tápokból kiműtött "COSMO 1010 817" opto-kat. Lássanak csodát, a cucc müxik velük. Egy Sharp tv pont Sharp opto-kkal ne menjen! Tehet egy szívességet a gyártó... Mellesleg a helyettesítőként kapható PC126-tal próbálta már valaki?

0

syscon service
syscon service picture

Szeva!

Örülök, hogy újta megy a szerkezet, nem okvetlenül a "SHARP" optóval van a gond, hanem a kereskedőkkel.
Lehet, hogy Te is alkatrészhamisítás áldozata lettél, én optóból és TL431-ből, csak bontott ellenőrzött példányokat építek be.

Üdv!

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Én sem magamtól vagyok okos. Egy életre megtanultam, hogy a CTR fontos.. A legtöbb helyen nem. De vannak tápok, ahol igen. Sharp meg mindig mindenben külön utakon jár. Ezért ugrott be rögtön, hogy ez szivat. Jártam már úgy, hogy a másik véglet volt, nem az volt a baj, hogy nem indult el az új optoval, hanem az, hogy megszaladt... Az spec. nagyobb bibi volt. Erről a COSMO gyártóról sosem hallottam, bár biztos volt szerencsém hozzá. :)

0

MZperX
MZperX picture

Szép estét az Uraknak! Amennyiben ötször letilt eme cucc a háttérvilágítás -vagy egyéb hibája- után és csak villog a készenléti led, miképp lehet újraéleszteni? Ugyanis újabb opto próbálkozás után, -most B-t raktam bele, előzőleg meg egy D-t és egy B-t, elkezdett villogni, én marha meg méregetve újra és újra bekapcsoltam, nos most csak villog. Amúgy az eredeti opto-k COSMO 1010 817, és nincs rajtuk egyéb betű ott, ahol A B C D-nek kellene lennie. Amúgy sehol nincs, a helyettesítővel meg ki tudja mit tenne?

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Készüléken: hangerő le és input gomb egyszerre történő megnyomása közben indítani. (ha jól emlékszem)
Üdv,Z.

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! Majdnem jól emlékszel. Mellé kell még nyomni a power gombot is, szintén a kezelőn. Azaz három ujj kell hozzá egyszerre, mint a lajhárnak. És utána hang mínusz és csatornaváltó mínusz és ott a szervizmenü. Lássanak csodát, "lamp error 5". Ezt reset és már müxik is. No és most ott vagyok ahol kezdtem, azaz melegítésre azonnal leáll.

0

Jimmy
Jimmy picture

Sziasztok!

Volt ilyen problémám konkrétan ezzel a típussal.

Az optocsatoló volt nálam a hibás, időszakosan elindult, gondolom hibás széria lehetett.

Üdv,
Jimmy

0

mindigehes
mindigehes picture
**

SZia!

A régi, meg az új opto CTR-je azonos? (betű azonos a végén?) Mert ha nem, ez a bibi..

Adatlap:

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/43371/SHARP/PC817.html

2. oldal alja...

0

MZperX
MZperX picture

Üdv'! COSMO 1010 817. Betű nyet! Már legalábbis ott, ahol -az egyes lábat jelölő pötty felett- lennie kellene. Azaz "no mark", CTR 50-600%. No ezt osszam be...

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ez sokakat becsap, ha nem figyelnek.
(CTR: a kimenő áram változása a bemenő áram változására,általában 3-4 csoport van, mint a tranzisztorok bétájánál)
A csoportok gyártófüggőek!

Bálint

0

Sponsored links